Sigui en els dies laborals o en cap de setmana, la mobilitat d’aquest setembre puja notablement. Per un cantó, els usuaris de bus i de metro a la zona metropolitana s’han incrementat en gairebé un 40% en les dues últimes setmanes. El 3 de setembre es va fregar el milió de viatges, un nivell similar als primers dies de juliol. Són xifres que representen un 56% de la demanda habitual en aquestes dates tot i la restricció de l’activitat, sobretot cultural, esportiva i de lleure, el teletreball, l’atur i la falta de turisme a conseqüència de les mesures de prevenció dels contagis.
Paralel·lament, el nombre de vehicles que surten de l’àrea metropolitana de Barcelona ha pujat un 36,1% aquest dissabte, si es compara amb el cap de setmana passat. Això suposa un total de 424.000 cotxes, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Respecte al mateix cap de setmana però de l’any 2019, la mobilitat de vehicles de sortida ha caigut un 11,2%.
Aquestes dades coincideixen amb dues bones notícies, força semblants: A l’Hospital de Bellvitge s’ha donat l’alta al seu últim pacient de covid-19 de la primera onada. El malalt, en Carles, de 55 anys i que va ingressar amb pronòstic molt greu el 18 d’abril, ha estat a cures intensives durant un mes amb respiració assistida.
Avui tenim l'orgull d'anunciar que hem donat d'alta l'últim pacient de la primera onada de Covid-19 (març-abril de 2020). Desitgem molta sort i molta salut a en Carlos després d'aquests difícils 139 dies d'hospitalització! 👏👏👏https://t.co/ae3XGahie7 pic.twitter.com/Y12J265ysX
— Hospital Universitari Bellvitge | HUB (@hbellvitge) September 3, 2020
A través d’un vídeo difós pel departament de Salut, el pacient ha demanat a la població més consciència sobre la situació que es viu i ha subratllat que “la malaltia existeix” i, de la part de l’hospitat, el doctor Mikel Sarasate, especialista en pneumologia, ha dit que amb l’alta d’aquest pacient veuen “la fi d’un dels treballs més grans” que han fet fins ara com a hospital, però alerta que, per desgràcia estem tenint bastants ingressos nous amb covid greus a l’UCI”. “Estem tornant a poc a poc a la situació prèvia”, lamenta.
El mateix pot dir-se d l’Albert que ha sortit de l’UCI de l’hospital d’Igualada després de 172 dies. És el cas de més llarga estada a l’UCI i ha estat traslladat a l’Institut Gutmann ja que necessitarà molta rehabilitació que, ara mateix, no pot caminar. La informació, recollida pet TV3 arriba també amb declaracions del coordinador UCI Hospital Igualada, Carles Triginer que d’una manera molt planera afegeix que “ja ens estem preparant pels nous ingressos que ens portarà la tornada a la feina, el retorn a les escoles i tota la mobilitat que això comporta”