Edició 2360

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 10 de gener del 2025
Edició 2360

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 10 de gener del 2025

Sisplau, una resposta

|

- Publicitat -

Sempre que hi ha eleccions sorgeix una qüestió que es van repetint, i que, sempre, reclama el seu paper el T.C., el TSJC, o qualsevol d'aquests ens, teòricament, reguladors de la legalitat de les accions polítiques.

Publicitat

Quan es presenten, i es fan públiques, unes candidatures, amb uns noms concrets i uns programes electorals amb un punts clars i concisos, sembla que ser votats amb tota normalitat no sigui questionable i que els vots que puguin rebre han de tenir tota la validesa i la seva immediata activació a tots els efectes.

Filant tot el prim amb que sembla que actua la Junta Electoral Central (que per altra banda és el que ha de fer) no sembla massa explicable que, després de que l'electorat hagi emès el seu vot, es puguin deixar sense valor determinats d'aquests vots. 

Si, finalment, passa això, com es pot justificar davant dels ciutadans que lliurement han exercit el seu dret ?. Són les eleccions un joc que, segons com, és inmaculadamente seriós i segons com és una autentica broma si no queda un determinat resultat ?. Quan passa això, quina rigorositat i legitimitat tenen els resultats, les majories, els pactes de govern post-electorals ?.

La validesa dels vots emesos, i de la seva majoria parlamentària, ja va quedar en entredit el 2015, encara més descaradament es va poder observar el 2017 en les forçades per Rajoy, organitzades per fer govern qui no ho va aconseguir, i, a les eleccions europees del 2019, és quan el despropòsit ha adquirit dimensions més inacceptables. S'hi han pogut votar, amb tota normalitat, tres candidats que, havent rebut la confiança de més de dos milions de ciutadans electors, no hi ha manera que puguin prendre possessió i ocupar els seus escons legítims a l'Euro-Parlament, doncs no hi son a la llista enviada per Madrid. Si, finalment, no podrien exercir, perquè es van poder votar ?.

Sisplau, una resposta que pugui ser entenedora per tothom, especialment pels que encara creuen que el seu vot és, a la vegada que una obligació, la satisfacció pel deure complert, allò que fa sentir ciutadà amb veu i vot.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut