- Publicitat -
El ple municipal de Sant Cugat va donar suport a una moció d’ICV de rebuig a l’increment de tarifes de l’Auditoria del Transport Metropolità (ATM) i va culpar a l’Estat espanyol per ser el responsable de la pujada dels preus.
La moció proposava a l’ATM que ofereixi una targeta anual T-Any que “permeti promoure el transport públic com a millor aposta per la mobilitat sostenible, segura i equitativa”, al mateix temps que assenyalava a l’Estat com a responsable de la pujada del preu dels bitllets a causa de la reducció de les aportacions que aquests fan.
Com és habitual, el PP ha estat l’única formació que ha anat a contracorrent i s’ha abstingut en votar a favor d’una moció que, entre altres coses, proposa un descompte per als menors de 25 anys i un preu reduït per a una nova targeta T-Any, vàlida per 6 zones. Fa temps que les decisions del PP són preocupants. Mentre arreu dels Països Catalans intenten silenciar un idioma imposant la seva visió unicolor, al costat de casa segueixen prenent decisions antinatura.
Com un ciutadà que viu a Catalunya pot estar en contra d’una moció en contra de la pujada de preus del transport públic?, qui pot estar en contra del pacte fiscal?, qui pot anar en contra de la independència si aquesta ens garanteix la supervivència com a poble?, qui no vol viure millor, amb més serveis i de més qualitat? El PP a Catalunya no té sentit. La sucursal espanyolista ha esdevingut colònia i el funcionari espanyolista s’ha oblidat d’on viu, d’on paga els impostos i d’on pot beneficiar-se d’uns serveis públics, ara escassos.
Mentre els partits espanyolistes posen pals a les rodes per a que Catalunya surti endavant i es desprengui del llast espanyol, hi ha gent que treballa per trencar cadenes i volar, volar ben alt sostinguts per l’ambició de ser un dia reconeguts internacionalment.
El Cercle Català de Negocis i una diputada flamenca van exposar fa uns dies que tant Flandes com Catalunya podrien ser, respectivament, el 4rt i el 5è Estats més rics d’Europa. Daphné Dumery, diputada de Nova Aliança de Flandes, va comentar que gràcies a gestionar la pròpia identitat, Flandes, “se’n surt millor de la crisi que Valònia”, i el seu atur és avui del 6% enfront del 17% que pateix Valònia.
El Cercle Català de Negocis va recordar que “amb l’estat propi a Catalunya tindrem un atur inferior al 17%, un nivell d’exportacions del 60% del PIB i esdevindrem el 4rt Estat més ric d’Europa”.
Segueix-me a @llfeliu de twitter o al meu bloc personal: www.lluisfeliu.com
Publicitat