no seria una notícia cultural. Alguna cosa així com “No hi haurà més càncer” o “S’ha acabat la fam al món” serien bones notícies. Ara bé, sent realista, igual m’hauria de conformar amb “L’extrema dreta recula a tot Europa”.
Coordinador del programa Àrtic de Barcelona Televisió, llicenciat en filologia Italiana, és periodista Freelance.
El polifacètic Ivan Rosquellas, és cantant del Grup “Malas lenguas”, ha publicat un parell de discs, ” Tarde, pero llegó ” ( 2013 ) i ” A cero “(2016) i està a punt de presentar el seu tercer treball discogràfic
També ha dirigit el programa Tot Art a BTV, i ha col·laborat en programes de Catalunya Radio. entre d’altres coses.
Vaig conèixer a l’Ivan l’any 2013, i des d’aleshores cada vegada quan tinc oportunitat aprofito per a fer-li una entrevista, a més com anècdota, també soc fan seva com a músic.
Esperem la sortida d’un nou disc, per aquest 2020 …estarem atents!
Hola Ivan, com és la feina de Coordinar un programa diari en directe ?
Passes molts nervis ?
-És una feina que requereix tenir moltes coses al cap al mateix temps. En el meu cas, m’encarrego de revisar els reportatges i totes les peces que emetrem després, configurar l’escaleta del programa i quadrar-ne el temps, proposar temes i convidats, posar les veus en off… És molta feina, però el moment de màxima tensió és durant la gravació del programa. Allà sí que he viscut moments de molts nervis però, afortunadament, sempre ens n’hem sortit.
De quina manera afecta la situació actual de Barcelona i Catalunya a les televisions locals o de la ciutat de Barcelona, com és el cas de Betevé ?
-Betevé ha viscut molt de prop els esdeveniments al carrer d’aquests últims temps. Crec que s’ha fet allò que se li ha d’exigir a una televisió pública: informar a la ciutadania amb rigor, immediatesa i imparcialitat. És evident que betevé va veure afectada la seva programació habitual durant aquell temps, però la plantilla va saber afrontar el repte, adaptar-se a les circumstàncies i oferir un bon servei públic.
Com veus el panorama del país?
-Molt incert. Crec que tots plegats estem encara paint els esdeveniments dels últims anys i trigarem a treure’n l’entrellat.
De quina manera afecta el conflicte polític a la teva feina ?
-Per sort, la meva feina com a periodista cultural no es veu afectada de la mateixa manera que la d’altres companys i companyes periodistes que es dediquen a la informació política. Això sí, sé que l’actualitat mana i que el programa pot endarrerir-se o fins i tot suspendre’s si passen coses importants al carrer. És normal.
Quin programa t’agradaria presentar? i per què?
-Hi ha molts formats que m’agradaria fer o tornar a fer, però segurament el primer que triaria ara mateix seria un “late night”. En vaig presentar un fa un grapat d’anys. Va ser un èxit i, fins i tot, vam guanyar un premi important, però el vam fer amb un pressupost gairebé ridícul i m’agradaria poder presentar-ne un amb més recursos.
Quina és la noticia que et faria més il·lusió donar aquest 2020 ? per quin motiu ?
-Sense dubte, no seria una notícia cultural. Alguna cosa així com “No hi haurà més càncer” o “S’ha acabat la fam al món” serien bones notícies. Ara bé, sent realista, igual m’hauria de conformar amb “L’extrema dreta recula a tot Europa”.
Trobarem en el teu nou disc alguna cançó sobre la situació de Catalunya?
-No. Tenia algunes frases al cap, algunes idees, però al final el que em sortia era la ràbia i no em venia de gust anar per aquell camí.
Que et sents més…Periodista o Cantant ?
-Cantant segur que no, músic potser sí, però ara mateix el periodisme ocupa molt més del meu temps que la meva vessant musical. Qui sap si en el futur això canviarà…
Fotografia : Portada del seu útim disc ” A cero “