Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024
Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024

Què fan els diferents governs amb els nostres impostos?

|

- Publicitat -

             Parl de diferents governs, perquè em referesc a ajuntaments, consells, diputacions, comunitats, etc., i govern central. Tract el tema de la corrupció, que a criteri meu és més accentuada, en primer lloc, si el partit que governa és el PP, però també són nombrosos els casos de corrupció del PSOE, i d’altres partits, quasi sembla que és proporcional al temps que governen i als llocs on ho fan, encara que també hi influeix un poc la seva ideologia. La ideologia del PP es troba al voltant de la possessió i de la riquesa, i, per tant per aconseguir aquests dos objectius és molt senzill si es poden fer favors i parar la mà o la butxaca. Però d’aquesta problemàtica no se’n salven molts polítics del PSOE, com és el cas de Felipe González, persona que va dur el progressisme i l’esquerra al poder i que ha acabat essent un model absolut de conservadorisme; la política ha possibilitat que aconseguís possessions i riquesa.

Publicitat

            Tothom té dins el seu cap casos de corrupció de diferents polítics i la manera de defensar-se és acusar els altres. Si un polític d’un partit qualsevol ha d’acudir a alguna tertúlia de ràdio o televisió, quan sap qui seran els altres contertulians, en lloc de preparar-se i mostrar que el que fan o pensen fer és millor per a la població que el que volen fer els altres, com que sap que al seu partit li retrauran els casos de corruptes que tenen, es prepara per atacar els altres. Es prepara per utilitzar els casos de corrupció coneguts o se n’inventa algun. Això ho solen fer també els periodistes. N’hi ha un que sempre que es troba amb gent de “Podemos”, els retreu que han rebut subvencions del Govern de Veneçuela o que el mòbil de Pablo Iglesias està pagat per la dictadura d’Iran. No s’especifica res més, però d’aquesta manera intenta desqualificar-los. Tot són maneres de fer anar l’aigua cap al seu molí.

            Jo només explicaré dos fets que indiquen la manera que tenen els qui governen a Madrid o a altres indrets, especialment els del PP, de gastar els nostres impostos:

            A Màlaga es varen gastar 30 milions d’euros per fer un museu de Gemmes. Aquest recinte només va estar obert dues hores i va tenir quatre visitants. Ara està tancat i abandonat. L’empresa Art Natura, després de molts incompliments, va fer aquest simulacre d’obertura per complir amb el termini que tenia de 120 dies per obrir-lo. Ha acabat l’assumpte als tribunals per incompliments entre l’empresa i l’Ajuntament. La portaveu socialista diu que aquest projecte va ser un caprici de l’alcalde del PP, Francisco de la Torre, que va voler emular la grandiositat de les obres de Rita Barberà, després d’una visita que va fer a València. Art Natura es va negar a continuar pagant sobrecostos per pagar les campanyes del PP, i així varen començar les males relacions. Això ho va manifestar l’empresa amb una carta als altres grups municipals. Part dels nostres impostos, que van cap a Madrid i no tornen, solen arribar a Andalusia.

            El corredor mediterrani que havia d’unir Europa, passar per Girona, Barcelona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, etc., i que havia de dur molta riquesa a totes aquestes ciutats, sempre ha estat vetat i prohibit pels diferents governs centrals. Ja sabeu que amb els nostres imposts es dediquen a fer trens AVE, per tot, encara que no tenguin passatgers, però sempre que parteixin de Madrid. Així que si analitzam el País Valencià, comprovarem que existeix, un AVE Madrid – Alacant, un AVE Madrid – València i s’està acabant un AVE Madrid – Castelló. Si es vol anar en AVE, des d’Alacant a Castelló, s’haurà de passar per Madrid. Què us sembla? Han estat incapaços d’unir Alacant, València i Castelló. En voleu veure de més grosses? Un poc de paciència i recerca i en trobareu. Qui no ha de voler abandonar aquest vaixell?

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut