Que passa en una ciutat en crisis ¿
Que no hi ha diners, i diners marxen altres llocs on estan millor, aquí a les ciutats queden més buides, molts pisos buits, menys moviment de vendes, etc, i sí, jo tinc una bona solució per això. Qui mou els diners en una ciutat ¿
Els bancs i o caixes ( entitats financeres ), donen i no donen crèdit, segons els seus propis criteris; llavors cal proposar-los una idea, que els pugui aportar més diners amb més moviments i o clients que és millor que menys i menys, és a dir, poder diversificar ingressos, ¿quants més clients menys risc.
Cal convèncer les entitats deixin diners, amb condicions que comprin immobles a la mateixa ciutat, això farà que la ciutat, generi més ingresos dins mateixa cituat, ajuntament ingresarà més en impostos, es venguin més cotxes, al viure més gent a la ciutat generes més vendes als negocis locals, i així etc.
Es tracta que les entitats deixin diners a canvi els inverteixin dins la mateixa ciutat, ho anomenaria entitat de proximitat, algo amb el que aconseguirem més riquesa econòmica com social.
Qui vulgui crèdit i o hipoteca, sigui per comprar cotxes o pisos a Igualada, com deia abans també genera més impostos, i les entitats també tenen clients més controlat i contents, més clients menys risc impagaments, menys pisos buits, etc. I per aconseguir aquesta proposta, cal convèncer a les entitats, que a la gent de dins la ciutat, els facin un preu dels crèdits i o hipoteques a un preu més assequible, a canvi inverteixin i comprin dins les ciutats, i si compren per exemple immoble que té l’entitat, llavors, altres tipus avantatges. I les entitats no haurien d’arriscar tant deixant diners a promotors i o constructors, amb els quals corren més riscos, i també al ser pisos nous de venda molt més cars, tenen més risc d’impagament.
Per tant, cal crear riquesa dins pròpia ciutat, primer vendre immobles ja existents i des d'ajuntament no permetre construir més pisos nous, mentre hi hagi tants pisos buits.