Edició 2315

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de novembre del 2024
Edició 2315

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de novembre del 2024

Per al sector educatiu, tenim el Govern que ens mereixem

|

- Publicitat -

            A la vaga de la funció pública, sembla que al Principat hi ha hagut més moviment que a les Illes, però, a la meva manera de veure, menys que el que hi hauria d’haver hagut. Per part de l’Administració s’ha dit que la vaga fregava a les Illes el 10% i tres punts més al Principat. En canvi, els sindicats estan més o manco d’acord aquí i allà i afirmen que hi ha hagut entre un 68 i un 75%, que també s’estén a tot el territori de l’Estat espanyol. A mi m’agradaria que haguéssim arribat al 40%, però no crec que s’hagi assolit aquesta xifra, ja que unes quantes escoles devers casa meva tenien tot l’alumnat a les classes i semblava que hi havia poques persones en vaga, cosa que permetia fer classes normals. Així que crec que els governs central i autonòmic no s’hauran posat massa nerviosos, a causa de l’escassa mobilització, que ha augmentat a l’hora de les manifestacions. Es nota que acudir a la manifestació i no haver fet vaga no suposava cap retallada més del sou. Aquesta manera de voler guanyar 80 o 100 euros puntuals pot resultar molt cara a la llarga. Ens troban al començament de la retallada de drets socials que havia costat molt guanyar i que n’hi havia que feia anys que volien aturar, i a la fi ho han aconseguit. La llàstima és que qualcú es pensi que ha salvat els doblers de la vaga, quan ha posat en perill que la pròxima retallada sigui de més del 10%, ja que l’Estat haurà descobert que com més diners ens llevi de la nòmina, manco mobilitzacions hi haurà.

Publicitat

             Aquest article me l’ha suggerit un comentari que es va fer a l’article anterior que havia titulat Per què a les Illes Balears i a Espanya guanyarà el PP?. Aquest comentari el firmava Maria, de Reus, que podria ser que no llegís aquest. Deia això: “Porto treballant a l’ensenyament més de trenta anys, i crec que he fet totes les vagues que s ‘han fet, i no són poques. Però aquesta encara no tinc clar que la faci. Estem veient com gairebé només en un curs hem perdut els drets adquirits en els últims trenta anys, i a sobre veiem rebaixats els nostres sous. Crec que els sindicats arriben tard i malament, no s’havia de convocar vaga del funcionariat, havia de ser vaga general, i no es tracta només de no semblar teresetes, això està tot dat i beneit. Els sindicats han fet d’espectadors en tot el procés, ara ens demanen un altre sacrifici. Crec que hauríem de demostrar una mica més d’intel•ligència i entre tots prendre mesures que realment fessin veure als nostres governs que ho han fet MOLT MALAMENT, i que deixin pas a uns altres (NO AL PP). Aquesta vaga no és operativa, només servirà per rascar-nos més les butxaques.” És una intervenció que segurament reflecteix el pensament de moltes persones que no han fet vaga, encara que la Maria, finalment, hagués decidit afegir-s’hi. És una llàstima i no voldria que ho haguéssim de pagar més car en el futur.

            En el sector educatiu no conec suficient allò que fan la majoria de sindicats al Principat per haver aconseguit tenir persones tan desenganyades com na Maria. Només conec una mica USTEC-STEs, que ha fet una feinada per aturar totes les barbaritats que ha posat en marxa el conseller d’Educació Sr. Maragall. Aquest sindicat crec que va ser l’únic que no va signar el Pacte de l’Educació i s’ha mantingut ferm contra la Llei Catalana d’Educació, per totes les iniciatives tendents cap a la privatització i la gestió d’empresa privada que ha posat en marxa la Conselleria d’Educació de la Generalitat. El conseller Margall sí que sembla estar completament a les ordres del Fons Monetari Internacional, l’OCDE i la Unió Europea, organismes que amb alguns altres són els responsables de les normes que ha posat en marxa el president Zapatero, dins el model econòmic del neoliberalisme, que només ha augmentat la distància entre els més rics i els més pobres, i que quan a causa d’aquest sistema el món sencer cau en una greu crisi, de la qual encara no se’n veu la sortida, n’hi ha que diuen que encara l’estam començant, aquests organismes són els culpables que es vulgui privatitzar l’educació i la sanitat, encara que s’hagi començat primer per les retallades de sous.

            Per tant, m’estranya l’opinió raonada de la Maria de Reus, ja que el sindicat esmentat USTEC-STEs ha lluitat sol o acompanyat i ha estat, fins i tot, maltractat per part de molts mitjans de comunicació catalans, que han fet befa de les vagues que convocava, abans que el Parlament aprovàs la Llei d’Educació. Record el Sr. Cuní a TV3, que se’n reia o intentava posar tota la seva audiència en contra del sindicat esmentat, i anomenava aquella vaga de preventiva, recordant la guerra d’EUA, amb el suport de l’Espanya d’Aznar, contra l’Iraq. Per tant, a aquest sindicat no se li podrà dir que arriba tard, ja que ha fent fins i tot vagues preventives, abans d’hora i ha denunciat des de fa uns quants anys que es volia retallar l’estat del benestar, fins i tot, abans que sabéssim que havia arribat l’actual crisi.

            A més, s’ha de saber que si l’Estat ens retalla drets que havíem adquirit després de molts d’anys de lluita pacífica, i els administrats no responem amb contundència aquestes mesures, voldrà dir que ens hem acovardit, que defensam tres tristos euros, i podran seguir altres retalls més grans, perquè es veu que com més ens retallin menys ens mourem, i a més, això voldrà dir que estam d’acord amb les mesures del Govern que tenim o que tenim el Govern que ens mereixem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut