Un terç dels aliments que es produeixen cada any a tot el món per al consum humà, al voltant d’1,3 milions de tones, es perd o es malgasta, segons la FAO. Cada any, els consumidors dels països rics llencen gairebé la mateixa quantitat de residus d’aliments (222 milions de tones) que la producció d’aliments de tota l’Àfrica subsahariana (230 milions de tones). Fruites i hortalisses, arrels i tubercles tenen la taxa de rebuig més gran. El volum total d’aliments que es malbarata o es perd cada any és equivalent a més de la meitat de la producció mundial de cereals (2,3 milions de tones el 2009-2010). Minoristes i consumidors llencen a les escombraries aliments perfectament comestibles. A Europa i Amèrica del Nord, entre 95 i 115 kg per any, davant uns 6 a 11 kg només per al consumidor d’Àfrica i Àsia. Mireu si hi ha feina per innovar en producció, embalatge, logística i canvi de cultura del consumidor. Hem estat capaços d’estalviar aigua. Ho hauríem de ser amb els aliments.
http://www.regio7.cat/economia/2011/06/19/malbaratament-alimentari/151402.html