Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

Jo no sóc d’eixe món

|

- Publicitat -

El món lliure d’Occident continua sent, sense cap mena de dubte, l’oasi planetari on l’existència esdevé més dolça. A vegades hauríem d’aturar màquines i reflexionar sobre la comoditat amb què ens ha tocat viure, i tenir ben presents els progressos de tota mena que ens han regalat per poder exercir aquest confort. Penso en el tàmpax, la maquineta d’afeitar, el GPS, el gin tònic… Fins i tot, hauríem d’arribar a l’enteniment que dutxar-se, menjar amb coberts i parar-se en un semàfor vermell, a més de no caure mort -en principi- mentre passeges amb la teva senyora pel carrer de Sants per una tribu o un bàndol mafiós, és un gran avenç que hem aconseguit. Malgrat tot això, però, aquesta societat nostra es resisteix sovint a mantenir la bonhomia civilitzadora i la pau espiritual que tant ens ha costat albirar. L’amic Clotet ens en dóna un clarificador exemple en forma de retolador vermell.

Quatre fets en una setmana -quatre!- ens recorden que aquesta avantguarda moral de què tant presumim està diàriament vilipendiada i en perill de fer-se fonedissa, fruit d’aquest afany surrealista de fer i entendre les coses a l’inrevés.

1. Us imagineu un polític del partit nazi i home de confiança de Hitler que hagués estat president d’un land alemany? Oi que això seria política ficció? I que en la seva mort, els polítics i opinaires d’un Estat democràtic enaltissin la seva figura? Doncs bé, això és el que ha passat aquí. Fraga, l’home que va dir que tornaria a agafar un fusell per ocupar Catalunya, home involucrat en els fets de Gasteiz i Montejurra, ha mort al llit sense ser jutjat. Això sí, tot país necessita el seu cabró, i en aquest cas, si Miquel Roca i Solé Tura, les dues pepes catalanes de la Transició, haguessin tingut tan sols un 1% de la fermesa i coherència del Fraga, aquest país potser estaria en una altra situació. Catalunya està faltada de cabrons, pensem-hi.

2. La xacra de la corrupció i del frau és desesperant. Espatlla i embruta la política d’un país com poques coses a la vida. I el pitjor de tot, és que no hi ha millor metxa que la corrupció perquè el populatxo s’abraoni com un gos salvatge contra la política, és a dir, contra la civilització. Aquests dies hem pogut veure el president Camps, amb una desimboltura que tombava d’esquena, llegint i identificar-se amb el llibre de Job -no el d’en Pujols, és clar- mentre el jutjaven. Camps i Job, Job i Camps, quina barra! Aquests noms com el de Camps, Matas, Urdangarin, Millet… Són un llast que la democràcia suarà durant molt de temps.

3. Mossos d’Esquadra i el castellà. La imbecil•litat d’uns quants sindicalistes que encara no han descobert que l’ésser humà té un cervell per pensar. Ho torno a dir, sou uns imbècils.

4. L’espoli econòmic que pateix Catalunya, o dit d’una altra manera, l’ofec que treballadors i empreses pateixen fruit d’un robatori en nom de la solidaritat, fa que ens estiguem tornant bojos com a societat. Per un cantó tenim la sociovergència que sent conscient de l’espoli –al loro! això és prevaricació- intenta fins a l’extenuació arribar a acords amb el govern espanyol, pensant-se encara que a Espanya hi ha federalistes. I per l’altre, tot un reguitzell de funcionaris i sindicats inflats que aboquen tota la seva ràbia i desesperació contra la Generalitat i no contra el botxí que ens priva de 16.000 milions d’euros l’any per invertir en el teixit social i econòmic català. Estem arreglats!

Per tot aquest sense sentit, em declaro insubmís social. Ho sento, però jo no sóc d’eixe món, la col•lectivitat catalana s’ha espatllat i fa aigües fruit de tants anys d’acomplexament. Com diu una ment incorruptible d’aquest país: “Ja no hi ha NOSALTRES. Ha mort col•lapsat de tanta vulgaritat. No hi ha NOSALTRES i tot decau. L’explicació i la clau són estrictament personals i afectives”. L’únic que ens queda és un NOSALTRES petit, calentet, plaent i abellidor que un sevidor tot sovint l’agraeix davant d’un british al Tirsa, el millor bàlsam lluny de la bogeria humana.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut