Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024
Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024

Ha incomplert el programa sobre “educació” el Partido Popular? (i II)

|

- Publicitat -

 
            La sisena proposta: UNA EDUCACIÓN AL SERVICIO DE LAS FAMILIAS. Es proposen garantir que les famílies puguin participar en els processos de decisió en tot el que afecti l’educació dels seus fills. Una altra de les seves grans mentides. La decisió que varen adoptar els pares quan varen poder elegir la llengua dels seus fills no va ser respectada i es varen inventar un TIL antididàctic, antipedagògic i productor del major conflicte escolar de la història. Es pot escriure un llibre si qualcú està interessat que se li demostri. Quant als processos de decisió a l’escola, el PP no ha fet res més que llevar el poder al Consell Escolar on tenien la seva representació els pares: No se’ls ha consultat cap de les decisions que afectaven seriosament la qualitat de l’educació que rebien els seus fills.
 
            La setena proposta: UNA EDUCACIÓN CON AUTONOMÍA Y  RESPONSABILIDAD. Han eliminat tota l’autonomia que tenia l’escola i que tant havia costat aconseguir. No tan sols no han facilitat la creació de nous projectes pedagògics, sinó que han suprimit molts dels projectes pedagògics que tenia l’escola per minvar el fracàs escolar existent. Han suprimit algunsprogrames d'atenció a l'alumnat amb més necessitats educatives, han reduït el professorat d'atenció a la diversitat i programes de reforç educatiu i d'acolliment lingüístic i cultural per a la població nouvinguda. Una altra proposta incomplerta, però productora de més fracàs escolar.
 
            La vuitena proposta: LA FORMACIÓN PROFESIONAL, ELEMENTO CLAVE EN LA EDUCACIÓN. Estam ben arreglats si la formació professional ha de ser l’element clau de l’educació. Hi ha hagut un estancament de la matrícula, s’ha reduït el professorat i s’han augmentat les ràtios, és a dir, reduir les classes i augmentar els alumnes per aula per poder suprimir professorat. Quina qualitat es vol obtenir de la formació professional? Si a l’Estat espanyol hi ha de mitjana un alumne de formació professional per cada 75 persones de població activa, aquí a les Illes Balears, tenim un alumne de formació professional per cada 100 persones pertanyents a la població activa. S’ha reduït de manera dràstica l’ensenyament nocturn. Com en quasi tot, el Govern de les Illes Balears, pertanyent al PP no ha sabut defensar els nostres interessos davant el Govern de l’Estat, que, paradoxalment, són del mateix “partido”.
 
            La novena proposta: UNA EDUCACIÓN A LO LARGO DE TODA LA VIDA. El que proposen és el que hauria de ser, hauria d’existir la possibilitat d’educar-se tota la vida de manera gratuïta, però també ha disminuït l’oferta d’ensenyament per a adults. La novena proposta, una altra enganyifa. S’ha reduït en una tercera part la relació entre les possibilitats d’escolarització entre ensenyament nocturn i diürn. Realment no hi ha hagut la dedicació promesa en el programa electoral.
 
            Desena i darrera proposta: UNA UNIVERSIDAD AVANZADA Y CON CRITERIOS DE EXCELENCIA. Un dels fets relacionat amb les tres darreres propostes del  programa electoral del PP ha estat l'eliminació del Consell de la Joventut (que treballava colze a colze amb el jovent balear per oferir noves vies de formació, ocupació i oci en un context on l’atur juvenil arribava i arriba a límits mai vistos); s’han incrementat les taxes universitàries, cosa que suposa un ensenyament universitari classista i només per a persones amb bona posició econòmica i s’han reduït les beques d'estudi, cosa que impedeix continuar estudis universitaris a les persones que tenen dificultats econòmiques, que són una gran majoria. Un cop mortal a l’educació pública universitària és “L’estratègia universitària 2015”, emmarcada dins el Pla Bolonya, l’Espai Europeu d’Educació Superior i el Pla Europa 2020, admesa per l’Estat espanyol i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Se cerca arribar al model universitat-empresa i suposa una privatització encoberta de l’educació pública superior. Si es deixa una llicenciatura, és a dir, la graduació, en tres anys d’estudis i després s’afegeixen dos anys de màsters, quan aquests, que seran els que marcaran la importància dels estudis fets, podran costar cada un entre 2.000 i 10.000 euros, queda clar que és una prova clara de la privatització de la universitat i la segregació d’una gran part de la població que no es podrà pagar aquests estudis. El PP ha complit: una universitat avançada i amb criteris d’excel·lència a l’hora de fer pagar aquesta formació. Són les absoltes per a gran part de la població de les Illes Balears. 
 
            I ara ja estam en condicions de contestar si el Partido Popular ha incomplert o no les seves promeses quant a educació en el seu programa electoral. També les podreu confrontar amb les que proposaran cara a les properes eleccions.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut