La galeria Snap Galleries de Londres exhibeix fins al proper dia 9 de juliol la totalitat de les fotos que Iain MacMillan va fer per a la portada del disc ‘Abbey Road’ el divendres 8 d’agost de 1969.
Aquell dia, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr van creuar el pas de zebra que hi ha al davant dels estudis d’EMI a Abbey Road en sis ocasions, tres en cada sentit. MacMillan va fer sis fotografies (tres de cada passada), de les que es va utilitzar per a la portada del disc la número 5, en la que el grup travessa el pas de zebra d’esquerra a dreta. Es veu a John Lennon en primer lloc vestit de blanc; tot seguit Ringo Starr, de negre; Paul McCartney, de gris, descalç i amb el pas canviat respecte a la resta, i amb una cigarreta a la mà dreta; i finalment George Harrison amb roba texana.
A l’exposició no només s’exhibeixen les fotografies originals d’Iain MacMillan. A través d’ampliacions s’analitza el detall i es comparen cada una d’elles. Així per exemple es pot observar com, de les 6 fotos que es van prendre només en 4 d’elles McCartney apareix descalç, en les altres dues porta unes sandàlies, i només en la fotografia que es va utilitzar apareix amb el cigarret. També s’amplien, s’estudien i es posa nom a alguns dels rostres que hi apareixen com a extres involuntaris que passaven per allà en el moment de fer-se les fotos: un turista americà de nom Paul Cole i tres decoradors (Alan Flanagan, Steve Millwood i Derek Seagrove), entre d’altres. A totes les imatges hi apareix el Volkswagen escarabat amb matrícula LMW 281F, que després de ser adquirit en una subhasta, es troba actualment a la seu del museu Volkswagen a Alemanya.
MacMillan va estudiar acuradament la sessió de fotos i en va fer alguns esbossos de com havia d’anar en forma de dibuixos preparatoris. Cal tenir en compte que no es va tallar el trànsit de carrer i que només hi van estar uns 10 minuts. Aquests dibuixos també es poden veure a l’exposició i un d’ells s’ha utilitzat per a la portada del catàleg. Completen l’exposició llibres de col·leccionista i altres materials destacats relacionats amb aquest disc dels Beatles. Per a qui s’ho pugui permetre hi ha algunes còpies extretes directament dels negatius originals signades i numerades per Iain MacMillan, que va morir el 8 de maig de 2006.