Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

En resposta a l’article d’en Gerard Sese, “A favor de l’ERO a TV3”.

|

- Publicitat -

La veritat és que no ho entenc. Quina mena de país som, que mentre ens furten TV3 ens dediquem a dir “sí, és veritat, jo vaig passejar-m'hi un dia pels passadissos i vaig veure gent fent cafès” o “hi ha gent que només treballa 25' per fer un TN”. Dient coses com aquesta demostres que no tens ni la més mínima idea de com funciona l'entorn de treball audiovisual. Tu, que ets músic, hauries de saber que les formes de treballar canvien molt entre una feina i una altra. No tothom seu davant d'una taula o fa funcionar una cadena de muntatge 8 hores seguides. Em recordes l'auditor aquell, que va emetre un informe sobre una empresa dient que no podia ser que el primer que feien els treballadors quan arribaven al matí era llegir el diari. L'empresa auditada era TVE i els treballadors a qui es referia eren els de la redacció d'informatius.O era la de TV3..? Bé, tant se val. De debò, t'ho hauries de pensar una mica abans d'opinar a la lleugera sobre un ERO que patiran 312 famílies.

Publicitat

La feina de la gent cal jutjar-la amb paràmetres subjectius. Pels seus resultats, per exemple. TV3, líder d'audiència ininterrompudament des de fa anys amb un dels costos públics més barats d'Europa. Això és un paràmetre subjectiu.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és una de les poques eines d'Estat que tenim i que no hauríem de construir de nou en una Catalunya independent. A més a més, funciona bé i el seu pressupost anual -el de tota la CCMA- és inferior a l'1% del pressupost de la Generalitat.

I és que el problema no és econòmic, sinó polític. Quan Catalunya rep el rescat del govern espanyol, el govern català explica que no hi hagut cap contrapartida per a la concessió del crèdit (repasseu hemeroteques, agost-setembre-octubre del 2012), doncs bé, el desballestament que està patint la CCMA (http://www.media.cat/2013/06/21/desballestament/) ens pot donar pistes sobre si hi va haver contrapartides polítiques o no.
Ara es repeteix la jugada: “Si voleu que abaixem el límit del dèficit permès, haureu de tancar el MeteoCat, el Síndic de greuges, l'Institut Cartogràfic…”. Espanya, davant la possibilitat que Catalunya s'independitzi, intenta destruir els instruments estatals que ja tenim i que ens haurien de fer més senzill el camí cap a la llibertat. És lògic, Espanya fa la seva feina.
La qüestió és si, en aquest moment de l'anomenada “transició nacional”, els nostres dirigents permetran aquest atac als ens públics catalans -aplaudits pel senyor Gerard Sese i la senyora Alicia Sánchez-Camacho- o si faran la seva feina i conservaran els organismes d'Estat que tenim, com, per exemple, la CCMA, amb TV3 i Catalunya Ràdio al capdavant.

Daniel Camon i Pastor
Treballador de TVC (per ara…)

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut