El llibre Los Beatles y Lacan: Un réquiem para la Edad Moderna, d'Henry W. Sullivan, editat originalment en anglès el 1995 i esgotat des de fa anys, es publica per primera vegada en espanyol, editat per l'editorial argentina Galerna, amb traducció de Flor Codagnone i Luciano Lutereau.
En aquest llibre Sullivan explica-amb teories lacanianas-i des de la seva perspectiva perquè aquests quatre nois de Liverpool van marcar la fi de l'Edat Moderna i l'inici del que ell anomena “Edat postmoderna”.
Els Beatles i Lacan planteja una anàlisi multidisciplinari de la història que, amb conceptes presos del pensament de Jacques Lacan, fa un recorregut polític-social-cultural per donar amb els factors que van confluir en la dècada del 60 i emmarcar el sorgiment d'aquesta banda.
Sullivan traça més una anàlisi del que van significar els Beatles en la història cultural d'Occident i s'arrisca a fer-amb molta cura-possibles diagnòstics de John Lennon (un pervers?) i Paul McCartney (un neuròtic obsessiu?) a partir de les seves biografies.