L’amenaça del frau alimentari, a gran escala, sempre ha portat la Unió Europea de corcoll .De fet, aquesta és una llarga història de mai acabar . Així, d’ençà del, ja molt llunyà, 1 de gener del 1993, quan, amb l’aplicació de l’Acta Única Europea, quedaven suprimides les fronteres interiors de la UE i, en conseqüència, els controls sanitaris entre els estats membres deixaven d’existir, les precaucions per tal de garantir un correcte examen dels productes per al consum humà s’han incrementat molt; fins i tot s’han sofisticat, amb mil i una lleis i directives comunitàries d’obligat compliment. Però , a l’hora de la veritat, ves per on, ha quedat un bri de dubte, del sofert consumidor sobre si tal o tal menja composta o preparació alimentària és, de debò, allò que descriu la literatura sanitària de l’etiquetatge . No hi ha dubte que el millor antídot per evitar el frau alimentari i, sobretot, per no patir-ne les conseqüències, és l’alternativa del productes de proximitat.
El frau alimentari i els productes de proximitat
|
- Publicitat -
Publicitat