Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024
Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024

11/09/2018 : una Diada que ha de tenir conseqüències polítiques

|

- Publicitat -

11/09/2018 : una diada que ha de tenir conseqüències polítiques

Publicitat

Quan escric  aquest article  són les 23.27 hores de la vigilia de la Diada de l’Onze de Setembre  de 2018. Aquesta tarda/nit He estat  en un acte  execel•lent – preDiada- a la citutat de Figueres, concretament  en el magnífic escenari urbà de la  Plaça  de Josep Plà. En aquest  indret  històric del centre de la capital  de l’Alt Empordà s’ha congregat mola gent. No m’atreveixo a donar xifres; però considero que aquesta Diada de  l’Onze de Setembre de 2018 ha de tenir  conseqüència civiques, socials i, sobretot, polítiques.

Quan estic escrivint aquest  article encara no som a la que -que hauria de ser: la Diada històrica, més cívica i  multitudinària, del segle XXI. M’ha semblat excel•lent, a la Plaça Josep Pla de Figueres, les dissertacions de  Xavier Diez, Albano Dante Fachin, Mireia Boya  i Josep Maria  Terricabres. En aquesta pre-Diada (que per molts lectors  de d’arreu delñ territoris de la geografia  catalana, ja serà la Diada, que hauria de ser històrica de l’11/09/2018) és un moment de festa  cívica per mobilitzar-se. Gaudir  de la magnidica ciutat de  Barcelona  i intentar  expressar-sa  amb tota  contundència  a favor  de l’allberament del presos  polítics  i de la immediata negociació  cívica entre  el govern català  i el govern de l’Estat espanol –amb una mediació europea- per  tal d’intentar, d’una forma pacífica i democràtica, intentar  “desembussar”  aquest problema que és , sobretot, europeu,.

Espero  i desitjo que la  jornada  del  11/09/2018 sigui més cívica, pacífica  i reivindicativa que mai; i  alhora proposo que tota la gent, tota la germanió  de ciutadans de Catalunya que estiguin en condicions d’expressar-se en les dues llengües univerls i de la diplomàcia internacional ( la llengua  de Skaquespeare  i la llengua de Molière) siguin capaços d’explicar  al  turisme  i  a la premsa internacional  la veritable realitat  de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut