Una campanya a Twitter amb l’etiqueta #riveraquitameeste convida el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a anar a indrets d’arreu d’Espanya a treure llaços grocs. La campanya, que compta entre els seus impulsors amb l’escriptora Cristina Fallaràs, ha recollit fins ara 38.000 piulades i s’ha convertit en trending tòpic (és a dir un dels temes més comentats).
Els textos contenen missatges entre irònics i reivindicatius, i majoritàriament defensen la llibertat d’expressió de les persones que es solidaritzen amb els presos polítics i els exiliats mitjançant aquest símbol. Una tuitaire de Madrid, per exemple, mostra una fotografia d’una tanca del parc del Retiro plena de llaços grocs, acompanyada d’un text on convida a posar-ne i afirma que “no es tracta d’independència, sinó de justícia i democràcia”.
El parque del Retiro amaneció amarillo el 20 de mayo. Como la solidaridad no interesa, no encaja en su relato, se silenció. Pero tambien hay madrileñ@s solidari@s !https://t.co/dQTSBwdm4S#RiveraQuitameEste
— Mireille l’abeille (@mireille_be) 30 d’agost de 2018
Una altra usuària de la xarxa social se suma a la campanya amb una piulada amb l’etiqueta i un text en què diu: “Soc andalusa, no soc independentista però dono suport total a que els catalans que així ho vulgui puguin demanar la llibertat dels seus polítics empresonats. Rivera i Arrimadas són un perill per a la nostra democràcia”.
Soy andaluza, no soy independentista pero apoyo totalmente que los catalanes que así lo quieran puedan pedir la libertad de sus políticos encarcelados. Rivera y Arrimadas son un peligro para nuestra democracia. #RiveraQuitameEste pic.twitter.com/0X6QirB7id
— Silver. 女 (@Leticia12912) 30 d’agost de 2018
La campanya s’ha posat en marxa després que aquest dimecres Albert Rivera i Inés Arrimadas convoquessin els mitjans de comunicació per recollir el moment en què ells mateixos treien llaços grocs a Alella (Maresme). A la tarda van participar en una concentració de suport a la dona que va ser agredida el cap de setmana mentre retirava llaços grocs al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Durant la concentració, alguns participants van agredir un càmera de Telemadrid en confondre’l per un treballador de TV3.