En aquest sentit, denuncia que tot i que als cossos de la policia espanyola se’ls va “premiar” per com van actuar l’1-O a Catalunya equiparant el seu sou amb el dels Mossos d’Esquadra, la Conselleria d’Interior es va negar -amb el suport dels comandaments de la policia catalana- l’equiparació en drets amb aquests cossos. Però el motiu pel qual Albert Donaire s’ha allunyat definitivament de la convocatòria de MosSOS és pel fet que -segons explica- hauria estat “expulsat” del grup de Telegram (alguns agents van dir-li que no era benvingut a la manifestació) i insultat” per ser el coordinador de la sectorial de l’ANC ‘Mossos per la República’.
“Tampoc m’agrada el fet que, com a membres de la policia de Catalunya, una de les mesures que van proposar va ser tornar a utilitzar el castellà (tot i que molts ja ho fan, incomplint la llei de la policia de Catalunya)”, afegeix Donaire que també ha aprofitat per denunciar “la utilització política que volen fer els partits” unionistes del moviment MosSOS “aprofitant per assenyalar que la Generalitat no té el control de la policia i així exigir recuperar les competències pel govern central”.
En referència a les reivindicacions del grup de #mosSOS que tenen lloc avui davant la conselleria d’interior, voldria fer uns aclariments i expressar el motiu pel qual NO m’he sumat a la concentració:
— ᗩLᙖᙓᖇTᗟᙢ🎗 (@albertdmcat) 17 de septiembre de 2018
En segon lloc, la recuperació d’altres imports, com la recuperació dels vals menjador en torns de 12 hores, la millora de condicions en pagament d’hores extra o el pagament de nocturnitat.
— ᗩLᙖᙓᖇTᗟᙢ🎗 (@albertdmcat) 17 de septiembre de 2018
… És a dir, altres cossos han millorat les condicions laborals i salarials, i ara mateix, els agents dels mossos estem en desigualtat davant altres policies, tot i haver actuat amb professionalitat sempre, al servei dels catalans.
— ᗩLᙖᙓᖇTᗟᙢ🎗 (@albertdmcat) 17 de septiembre de 2018
Tampoc m’agrada el fet que, com a membres de la policia de Catalunya, molts una de les mesures que van proposar va ser tornar a utilitzar el castellà (tot i que de facto molts ja ho fan, incomplint la llei de la policia de Catalunya que especifica que la llengua d’ús és el català
— ᗩLᙖᙓᖇTᗟᙢ🎗 (@albertdmcat) 17 de septiembre de 2018
En resum: Sí a recuperar els drets perduts aquest any. Sí a les millores que facin una equiparació REAL amb altres cossos de policia. No a com s’ha gestionat i al rèdit que alguns partits volen treure’n de tot plegat.
— ᗩLᙖᙓᖇTᗟᙢ🎗 (@albertdmcat) 17 de septiembre de 2018