Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

Obrim una botella de vi?

Aquesta és la pregunta que causa polèmica entre arqueòlegs

|

- Publicitat -

El 1867 a Espira, Alemanya es va descobrir una botella de vi de l’any 325 aC, dins de la tomba d’una parella de nobles romans. La botella intacta guarda dins seu un litre i mig de vi de la dinastia dels Severs. L’elixir romà trobat es considera el vi embotellat més antic de la humanitat. Ara els científics han torna a obrir la polèmica: s’ha de destapar la botella i analitzar el líquid que conté?

Publicitat

Els diferents experts no es posen d’acord en com reaccionarà el líquid en obrir el recipient i la decisió es va ajornant. El debat entre científics de tot el món s’ha bastit de polèmica i ningú sap què fer. Així i tot diferents veus asseguren que el líquid es podria beure sense fer mal. El gust, però, seria molt diferent del que estem acostumats. Els romans feien un vi molt més aromatitzat del que ara considerem normal.

La botella de vidre de 1600 anys, està decorada amb dues nanses en forma de dofins. El líquid es pot observar i ha anat formant diferents capes, la superior està formada per una capa blancosa, d’una textura similar a la llet. La inferior és de color fosc i sembla el vi que coneixem, però en un estat quasi sòlid.

La tomba on va ser trobada contenia el sarcòfag d’una dona i d’un home que es va identificar com a un legionari romà, mort entre el 325 i el 350 dC. D’un total de sis botelles, només en una hauria sobreviscut el líquid, que en aquest cas, seria una provisió pel viatge fins als camps elisis.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut