Besalú es convertirà aquest cap de setmana en la capital de l’edició independent amb la celebració de la novena edició de Liberisliber. La principal novetat d’aquest any és l’ampliació de l’espai expositiu i la incorporació de noves editorials fins a sumar un total de 63.
Una important novetat de l’edició d’aquest any és que per primer cop participen les llibreries, les quals representaran cadascuna d’elles a un segell editorial (Foster & Wallace de Vic amb Viena Edicions, Horitzons de Barcelona amb Ed. Farell i La Temerària de Terrassa, amb el seu propi segell). A través d’aquesta fórmula, segons els organitzadors “Liberisliber aposta per continuar posant en valor la figura de l’editor/a i reforçar alhora el teixit i coneixement que es té de les llibreries de proximitat, un actiu de vital importància per a la cultura del país”.
Programació variada
A nivell de programació, el protagonisme se l’endú la filosofia, el cinema i el periodisme, amb la presència de noms com Isaki Lacuesta, Agustí Villaronga, Mireia Ros, Miguel Morey, Joan-Carles Mèlich, Neus Tomàs, Esther Vivas, Antonio Baños…
Continuaran les seccions consolidades com els recitals de poesia i narrativa (amb Marguerite Duras com una de les seves protagonistes), tallers d’escriptura i infantils, teatre de carrer, presentacions de llibres (Joan Armangué i l’ex-conseller Quim Nadal presentaran la seva biografia del polític republicà Rafael Ramis, per exemple), música (amb un espectacle intimista d’Adrià Puntí i els nous versos d’Ivette Nadal) i es reforçarà la programació de Ràdio Web Liberisliber amb un total de cinc entrevistes, i la del simposi –organitzat amb la Universitat de Girona– amb un taller a càrrec de Lluís Sabadell Artiga, en què es posaran a prova els límits físics i conceptuals del llibre.
Segons Miquel-Àngel Codes, director de la fira “Com cada any, l’objectiu ha estat crear una programació inacabable i per a tots els gustos i atansar al gran públic un munt de llibres diferents, d’alta qualitat”.