L’editor i periodista Ernest Folch liderarà la nova etapa de l’editorial Navona. Ell, Jaume Roures i Tatxo Benet són els nous propietaris d’un segell que es va veure abocat al concurs de creditors en plena pandèmia i que ara reneix amb un nou disseny, nous autors i noves col·leccions. Folch, director editorial, mantindrà i reeditarà alguns dels títols clàssics del fons de Navona, però el seu és un projecte “nou” pel segell, del qual destaca l’aposta pels autors de ficció contemporanis, una sèrie (col·lecció) de “grans recuperacions” de títols ja publicats o una línia de no ficció autobiogràfica. Navona editarà indistintament en català i castellà sense fer canvi de marca, col·lecció o disseny en funció de la llengua, per voluntat de Folch.
La renascuda Navona publicarà una seixantena de títols anuals. Arrenca aquest mes de març amb una cartera de novetats en l’apartat de ficció moderna que porten els noms de Marta Buchaca, i el seu debut en la novel·la Sis mesos d’hivern, i Kerri Maher amb La llibretera de París. Dos títols que il·lustren la política lingüística de la casa: el primer s’edita només en català, mentre que el segon ho fa tant en català com en castellà.
Entre els autors que es publicaran els propers mesos hi destaquen José Saramago (L’home duplicat i L’evangeli segons Jesucrist), Bohumil Hrabal (Trens rigorosament vigilats) o William Shakespeare (Comèdies).
Un projecte “nou”
Ernest Folch explica que l’aposta per Navona “i no per un segell nou” és conscient i respon a la convicció que l’editorial té un bon fons i era una marca reconeguda a partir de la qual “construir una cosa nova”. De la vella Navona n’hereten el nom, part del fons, i el manteniment d’una línia editorial de clàssics literaris.