Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

La Setmana del Llibre en Català enceta la 41ena edició

Hi participen editors de tots els territoris de parla catalana

|

- Publicitat -

Del 8 al 17 de setembre de 2023, el Moll de la Fusta de Barcelona tornarà a acollir La Setmana del Llibre en Català, definit com “el gran espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors”, que enguany arriba a la seva 41 edició consolidada com el gran Festival del llibre en català.

Publicitat

La Setmana assoleix aquest any la fita de reunir segells de tots els territoris de llengua catalana. A la presència de Catalunya, País Valencià, Andorra i Illes Balears, s’hi suma la de la Catalunya Nord, amb una caseta pròpia liderada per la Llibreria Catalana de Perpinyà.

Seguint la línia iniciada el 2022, La Setmana esdevé un festival, no només literari, sinó del llibre en català, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones o converses, entre d’altres activitats. Un gran espai, segons els organitzadors Editors.cat, “de reivindicació del llibre com a origen del gaudi, de l’oci cultural, d’altres expressions artístiques i culturals”. En aquest sentit, el lema d’aquesta edició recorda que “totes les històries comencen en un llibre. I La Setmana és on tot comença”.

Com cada any, la fira suposarà també l’inici de curs per al sector. La cita de setembre marcarà la represa literària després de les vacances amb la presentació de 125 novetats editorials d’adults, joves i infantils que obren la temporada de tardor.

L’espai que ocuparà enguany la fira creix fins als 7.000 metres quadrats, el màxim de capacitat del Moll de la Fusta. En aquest espai s’encabiran els 287 mòduls d’expositors, tres escenaris per a públic jove i adult, un espai familiar amb escenari i zona de tallers, dos espais de lectura, una zona de, l’exposició ‘Ser de lletres’, que comissaria i organitza l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC), la carpa de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i un nou espai per a entitats.

També, com a novetat, La Setmana acollirà diferents podcasts literaris que es gravaran en el marc de l’esdeveniment.

Més expositors i activitats 

El número d’expositors també va a l’alça i arriba fins als 287, entre segells editorials (244), llibreries (20), institucions (10), universitats (9), associacions (3) i distribuïdores (1). I pel que fa a les activitats (que inclouen la programació als escenaris i els itineraris literaris) se n’han programat prop més de 300 en els deu dies que dura el festival, a més de més d’un centenar de signatures d’autors i autores.

La Setmana torna a comptar enguany amb quatre autors i autores internacionals i la presentació de 125 novetats editorials, de temàtica molt diversa. Les presentacions, en les que hi participaran gairebé tots els segells amb presència a La Setmana, es faran amb diversos formats. Hi haurà també converses i entrevistes a autors.

Premis Trajectòria i Difusió

El 27è Premi Trajectòria, que es lliura anualment des del 1997 a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, recau enguany en Mercè Ibarz (Saidí, 1954). El jurat li ha concedit el guardó en considerar-la autora d’una obra única en la nostra literatura, pionera en molts camps, i perquè com a narradora, assagista, cronista, biògrafa, professora, crítica d’art i periodista cultural ha treballat sempre amb una gran autoexigència que ha contribuït a enriquir-nos culturalment i com a país.

El guardó és una obra cedida per un reconegut artista. Aquest any Ramon Enrich (Igualada, 1968) ha dedicat una obra a la premiada, que serà presentada el mateix dia del lliurament del premi.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut