ACN- La 39a edició de La Setmana del Llibre en Català se celebrarà de nou al Moll de la Fusta de Barcelona, entre el 10 i el 19 de setembre, el doble de dies de l’any anterior. La Setmana tindrà 227 expositors (185 dels quals seran segells editorials) repartits en 69 mòduls, 270 novetats editorials i 250 activitats. Totes les activitats previstes es poden consultar a la pàgina de La Setmana del Llibre en Català.
La Setmana s’ha convertit en “el lloc de trobada dels lectors, un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial”, segons afirma l’associació Editors.cat.
El president de La Setmana, l’editor Joan Carles Girbés ha manifestat que és la Setmana “més gran que mai amb més mòduls, expositors i s’incrementen les novetats”. En aquesta línia s’emmarquen les 175 presentacions i taules rodones adreçades als públic adult; 60 adreçades al públic familiar; 150 signatures d’autors i autores; i 28 itineraris literaris, 9 dels quals s’han programat fora de Barcelona gràcies a la col·laboració amb Òmnium Cultural.
Pel que fa als reconeixements, l’escriptor, poeta i activista cultural Biel Mesquida rebrà el 25è Premi Trajectòria, s’homenatjarà Gemma Romanyà (Capellades, 1945 – 2018), qui fou directora de la impremta Romanyà Valls i “important mecenes cultural” i el periodista Xavier Graset, Premi Difusió 2021, un guardó de nova creació.
Països Catalans
A La Setmana també hi seran presents Andorra, la Catalunya Nord, les Illes Balears i València amb la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació del Llibre del Pirineu, l’Associació d’Editors d’Andorra, l’Associació d’Editors del País Valencià, i Editors de les Illes Balears Associats.
Projecció internacional
Per altra banda, per cinquè any el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. Hi participaran 14 editors internacional, de Ficció i de literatura infantil i juvenil. Totes elles es trobaran amb una trentena d’editorials i agències catalanes en sessions conjuntes de mitja hora en què els presentaran els seus títols i apostes més importants.
L’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Editors.cat, organitzadora de La Setmana considera la fira com “un dels esdeveniments culturals més importants del país, per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió…” i es referma en la voluntat que continuï sent “un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català, contribuint així al creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure”.