Debats, conferències, tertúlies, contacontes, teatre, concerts el lliurament del III Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària publicada i moltes presentacions de llibres. Prop d’una quarantena d’editorials d’arreu dels Països Catalans i al voltant d’una quarantena d’activitats configuren la quarta edició de la fira del llibre Indilletres, a La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), que serà inaugurada pel Molt Honorable Quim Torra, editor i president de la Generalitat de Catalunya del 2018 al 2020.
La fira de llibres bisbalenca consolida la seva reubicació a l’espai del Pavelló Firal de La Bisbal (amb l’escenari Lletra Endins), que es complementarà amb una carpa exterior (que acollirà l’escenari Lletra Enfora). Alhora, també aferma la seva aposta per celebrar-se fora de la temporada de l’estiu: serà el primer cap de setmana de desembre, els dies 4 i 5 de desembre.
Pel que fa a la programació, a més d’acollir un ampli ventall de presentacions de llibres organitzades, la quarta edició d’Indilletres referma la seva aposta per la literatura i el país, amb debats i taules rodones com Hi ha una manera catalana d’entendre el món: entorn de Francesc Pujols que, moderat per Teresa Amat, comptarà amb la participació de Jordi Graupera, Alba Padrós i Max Pérez. Cal destacar també el debat La independència vista des de la Catalunya Nord, que moderarà Neus Colomer (presidenta d’Òmnium Cultural al Baix Empordà) i que comptarà amb la participació de Daniela Grau, Joan-Daniel Bezsonoff i Jordi i Júlia Taurinyà.
En l’àmbit més literari també hi trobarem una taula rodona sobre La literatura fantàstica a Catalunya.
Més enllà de la literatura
La fira de llibres bisbalenca oferirà d’altres propostes que van més enllà de la literatura, com la proposta escènica que combina música i poesia Un tast d’Odissea, a càrrec de Cinta Massip i Toti Soler; o el concert-tertúlia entre el folklorista Jaume Arnella i el grup musical Fetus i que servirà de cloenda de la fira.
El III Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària publicada
Un dels punts destacats de la fira de llibres bisbalenca serà el lliurament del III Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària publicada. En l’edició de l’any passat el premi se’l va endur la periodista Eva Vázquez, mentre que el 2019 va ser per al crític i escriptor Pere Antoni Pons: un jurat format per membres d’Indilletres l’escull entre les ressenyes publicades a mitjans tradicionals (revistes i diaris) i a mitjans digitals del darrer any. El Premi Llucieta Canyà de crítica literària publicada té present els articles que destaquen la interpretació, la contextualització de l’obra objecte de la crítica i l’argumentació de la ressenya.
37 editorials, 3 llibreries i 14 biblioteques
Cafè Central, Lapislàtzuli Editorial, Albertí Editor, Voliana Edicions, Edicions Sidillà, Editorial Trípode, Edicions Adesiara, Editorial Vibop, Tushita Edicions, Lletra Impresa Edicions, Edicions Cal·lígraf, Llibres del Segle, Ònix Editor, Neret Edicions, Editorial Karwan, Llibres del Delicte, Godall Edicions, La Ela Geminada, Triangular Edicions, Edicions del Pirata, Edicions Poncianes, Editorial Cuscusians, Editorial Gavarres, Obscura Editorial, Artèria Editorial, Edicions Tremendes, Labreu Edicions, Mai Més Llibres, Editorial Les Hores, Pol·len Edicions, L’Art de la Memòria, Edicions Saldonar, El Cep i la Nansa Edicions, Símbol Editors, Obrador Editorial, Alrevés Editorial i Edicions de 1984 són les 37 editorials que a Indilletres. «Enguany tenim més del doble d’editorials que l’any passat: estem molt contents, però, alhora, és una gran responsabilitat», ha explicat Judit Pujadó des de l’organització.
També hi participaran 3 llibreries de la Bisbal: la Llibreria Puput, la Llibreria La Siglantana i la Llibreria l’Espiral. El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya també participa a la Fira Indilletres, amb la presència de 14 biblioteques que compraran llibres per un valor total de 7.000 euros.