Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de novembre del 2024
Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de novembre del 2024

S’obre la convocatòria de subvencions per a audiollibres en català i occità

El Departament de Cultura impulsa la creació d'audiollibres en català i occità amb ajuts de fins a 3.000 euros per projecte

|

- Publicitat -

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat l’obertura de la seva convocatòria anual de subvencions per a l’edició d’audiollibres en llengua catalana o occitana. Aquesta iniciativa, que arriba al seu quart any consecutiu, té com a finalitat impulsar la creació i difusió d’aquests formats digitals en les llengües pròpies de Catalunya.

Publicitat

Les sol·licituds per als audiollibres publicats entre l’1 de novembre de 2023 i el 31 de maig de 2024 es poden presentar des del 13 de juny fins al 4 de juliol de 2024. Per als audiollibres que es publicaran entre l’1 de juny i el 31 d’octubre de 2024, el període de sol·licitud s’estendrà del 26 de setembre al 5 de novembre de 2024. Aquesta línia de subvencions finança fins al 80% de les despeses, amb un màxim de 3.000 euros per projecte, i disposa d’un pressupost global de 50.000 euros.

Per a optar a aquestes subvencions, les editorials han de complir diversos requisits detallats en les bases de la convocatòria. Els audiollibres han de ser versions fidels d’obres prèviament publicades en format paper. Les editorials han d’haver publicat almenys sis títols en català o en occità, o deu títols en qualsevol llengua, durant l’any anterior a la concessió. Per a les editorials de nova creació, és suficient haver publicat un mínim de sis títols en català o en occità, o deu títols en qualsevol llengua durant aquest 2024.

Aquesta iniciativa de l’ICEC, amb el suport del Departament de Cultura, suposa una oportunitat significativa per a les editorials interessades en l’audiollibre. L’objectiu és fomentar la diversitat i l’accés a la cultura en català i occità, i ampliar l’abast de les obres en aquestes llengües a un públic més divers. Els editors interessats poden consultar-ne tota la informació i detalls al portal oficial de l’ICEC.

Et pot interessar  Els drets lingüístics dels catalanoparlants, més amenaçats que mai: més del 50% renuncia a parlar català per no tenir problemes
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut