Edició 2361

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de gener del 2025
Edició 2361

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de gener del 2025

Neix el Covid Art Museum que aplega creacions virtuals

|

- Publicitat -

Art inspirat en la crisi del coronavirus. Això és el que reuneix el Covid Art Museum (CAM), el primer museu virtual que aplega dissenys d’artistes d’arreu del món. Tres creatius publicitaris de Barcelona han impulsat a Instagram una galeria virtual per donar visibilitat a totes les creacions que la quarantena està inspirant, i que vinguin d’on vinguin, tenen molts elements en comú. Aïllament, paper de vàter, mascaretes, por, esperança, personal sanitari o balcons es mostren en il·lustracions, pintures, vídeos, fotografies o animacions. “L’art és una bona manera d’expressar els sentiments, i és important saber com s’està sentint la gent en aquest moment i com ho està expressant”, ha dit Emma Calvo, una de les impulsores del projecte.

Publicitat

La xarxa, nova paret expositiva

A falta de parets on lluir obres d’art i de públic congregat per admirar-les, la xarxa és una de les principals sortides per canalitzar les creacions que la pandèmia i el confinament estan inspirant a infinitat de dissenyadors i artistes d’arreu del món. Al principi de la quarantena, tres publicitaris amants de l’art van veure que el seu entorn més proper publicava a les xarxes socials més creacions artístiques del que era habitual.

Irene Llorca, Emma Calvo i José Guerrero van adonar-se aviat que no era només el seu entorn, sinó que artistes d’arreu del món estaven “expressant moltíssim” a través de l’art el moment de crisi sanitària que s’està vivint.

Reben una cinquantena de propostes diàries d’arreu del món i en van a buscar d’altres d’artistes internacionals que consideren essencials en el museu. Les recullen a través de l’etiqueta #CovidArtMuseum o bé a través de correu electrònic.

Les expressions es manifesten a través d’elements com el sabó, les mascaretes, el teletreball, la llibertat o les mans (ja sigui per la necessitat de rentar-les o per la falta de contacte i enyorança dels éssers estimats). El paper de vàter, però, és l’element “estrella”, com en una Mona Lisa que sosté un grapat de rotlles de paper higiènic obra de l’artista canadenca Karen, amb prop de 100.000 seguidors a Instagram.

Futura mostra física?

Els impulsors del projecte estan decidits en poder traslladar en una exposició física part de les obres recollides durant setmanes de confinament. A més, es plantegen fer un e-book gratuït perquè es puguin consultar totes les obres. “En algun moment tot això s’acabarà, afortunadament, i també en el món de l’art ens deixaran d’arribar obres que s’inspirin en la covid, perquè hi haurà altres temes”, reflexiona Calvo. La pandèmia, però, haurà marcat una etapa de la trajectòria de molts artistes i dissenyadors.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut