S’acosta Sant Joan i les fleques ja preparen les tradicionals coques per endolcir la festivitat. Però on es fan les millors?
La Fleca Rovira de Santa Angès de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu, és la millor coca de Sant Joan tradicional d’aquest 2023. L’elaboració curosa ha fet que es proclami guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons en la V edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya. “Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat”, exposen des de l’organització.
Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi és per la Fleca Santacreu a Viladecans pel seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.
A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Montserrat Forners de Barcelona. L’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, ha encisat a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.
El guanyador de la Categoria de Coca de Llardons ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers, que han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.
Finalment, La Pastisseria de Barcelona ha triomfat en la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha valorat molt positivament la seva tendresa, el seu aspecte i també, per descomptat, l’equilibri entre amargors i dolçors de la mateixa xocolata.
Aquesta edició ha batut l’èxit de participació, amb més de 250 coques.