El Gran Teatre del Liceu de Barcelona cancel·larà les representacions de ‘La traviata’ a partir d’aquest dilluns 7 de desembre si no pot acollir més de 500 espectadors per funció, aforament màxim permès en les activitats culturals en el primer tram de la desescalada pel Covid-19 a Catalunya. Així ho ha decidit la comissió executiva del teatre aquest dissabte, després de constatar “la impossibilitat de continuar celebrant representacions amb una presència màxima de 500 persones, poc més del 20% de l’aforament del teatre”, ha informat el Liceu en un comunicat. La funció prevista per a aquest dissabte s’ha desdoblat en dues: una d’elles es va traslladar al divendres, i la d’aquest dissabte se celebrarà amb 500 espectadors.
PONSA I SÀMPER
A la reunió de la comissió executiva han assistit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que s’han mostrat disposats a informar al Procicat per “revisar els topalls d’assistència en grans equipaments” com el Liceu. “A l’espera de la decisió del Procicat, el Liceu manté la funció del dimarts dia 8, i les futures representacions programades de ‘La traviata’ amb previsió de l’ocupació del 50%”, ha informat el teatre.
Això equival a 1.144 entrades per a un espectacle amb la taquilla “pràcticament” esgotada; en cas que no s’elevi a més de 500 l’aforament permès, el Liceu cancel·larà la programació i informarà al públic de quines opcions de reemborsament té. En tal cas, la suspensió es mantindrà “fins que s’observi una previsió de normalitat que deixi enrere les costoses deprogramaciones i cancel·lacions”. La comissió executiva ha delegat per unanimitat en la presidència i la direcció general les decisions sobre la continuïtat de ‘La traviata’, “en funció de les immediates decisions del Procicat”.
A la reunió també han assistit el director de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas, el tinent de cultura de Barcelona, Joan Subirats, i representants de la Diputació de Barcelona i del Ministeri de Cultura, a més de l’equip directiu del teatre. Així mateix, ha intervingut la directora de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem), Amaya de Miguel, que ha exposat com operen actualment espais com el Teatre de la Zarzuela i el Real de Madrid, “amb percentatges superiors al 50%”.