Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Bogeria de Setmana Santa: ple a tot arreu

|

- Publicitat -

COSTA DAURADA
El sector de l’hostaleria de Tarragona i l’Ebre ha valorat amb eufòria aquesta Setmana Santa 2022, amb ocupacions a bars i restaurants que freguen el 100% a la majoria de la demarcació. “Es tracta d’una Setmana Santa esplèndida, com les d’abans o fins i tot millor que les d’abans”, ha corroborat a l’ACN el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. “La meteorologia acompanya i estem veient els carrers plens de visitants, amb les terrasses i els restaurants a ple rendiment. És una passada”, ha continuat Pintado. “Jo no tinc cap taula lliure fins dimarts. Ni per dinar ni per sopar”, ha apuntat el propietari del restaurant Denver de Cambrils, Llorenç Blasco.

Publicitat

“Vam començar a treballar molt bé a partir de dimarts, però de dijous a dilluns estem desbordats totalment. No podem fer més perquè no tenim més capacitat”, ha reconegut Blasco, que igualment ha posat el focus en l’augment de les comandes de menjar per emportar. “També hem hagut de dir prou. Mai havíem treballat tant com en aquesta Setmana Santa, no es pot demanar més, és de 10”, ha insistit el propietari del restaurant Denver. De fet, Blasco ha comentat que ha sobtat la tornada de les taules de 8 i 10 persones, desaparegudes fa més de dos anys per les limitacions d’aforament per la pandèmia. “Hi ha moltes famílies que aquesta Setmana Santa s’han tornat a aplegar en un restaurant després de molt de temps”, ha afirmat el restaurador de Cambrils.

Sobre el perfil del client, Blasco ha parlat que es tracta de públic familiar, majoritàriament català, però amb visitants provinents d’altres indrets de l’Estat com l’Aragó, Navarra o el País Basc. “Aquí a Cambrils quan estem més plens és per Setmana Santa i els ponts, ja que acostuma a venir la família al complet a hotels i apartaments”, ha avançat el propietari del restaurant Denver. “A l’estiu la cosa és diferent perquè les famílies se separen més i cadascú fa més els seus plans i la seva”, ha reflexionat en veu alta Blasco, que ha finalitzat lamentant la poca unitat del sector de l’hostaleria per protestar davant l’increment generalitzat de costos.

“Passarem per moments molt difícils, però tenim el problema que no estem units i cadascú lluita pel seu cantó”, ha criticat. Tenim la llum més cara, el gas més car i pugen el preu dels productes d’alimentació, però nosaltres no ho podem repercutir en els menús. Si no ens plantem, això acabarà amb el tancament de molts negocis”, ha conclòs Blasco.

DELTA DE L’EBRE
L’ocupació d’autocaravanes al delta de l’Ebre durant la Setmana Santa frega al 100% en els espais habilitats per pernoctar. Els visitants han omplert les 450 places repartides entre Camarles, la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Amposta i Poblenou. L’ordenació d’aquest turisme és una de les mesures implementades pels diferents consistoris i el Parc Natural del delta de l’Ebre amb l’objectiu de protegir l’entorn natural. Tot i que la majoria dels visitants són respectuosos amb la natura, aquest dissabte els Agents Rurals han alertat de la presència de persones en zones de nidificació d’ocells o d’altres que han pernoctat a la platja. Segons la tècnica del Parc Natural del delta de l’Ebre, Imma Juan, es tracta d’incidents “puntuals”.

SITGES
Els hotels i restaurants de Sitges viuen aquests dies una de les millors setmanes santes dels últims anys. Després d’un 2020 i 2021 marcats per la covid, aquest cop els establiments, els carrers i les platges s’han omplert a vessar de turistes i visitants fins superar les xifres d’abans de la pandèmia. Inicialment es preveia una ocupació del 90% durant els quatre dies forts de Setmana Santa, però el bon temps ha accelerat l’activitat fins assolir el ple absolut a molts llocs. A banda del sol radiant, l’ocupació també s’ha disparat per l’arribada de turistes estrangers, especialment britànics i alemanys. “Sens dubte està sent un preludi excel·lent de cara a l’estiu”, celebra l’ACN el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut