-Fira de Nadal de Xixona: Aquesta localitat de la comarca de l’Alacantí és coneguda per la producció dels seus prestigiosos torrons, un producte de fama mundial, especialment els de la varietat Xixona i Alacant, que compten amb una IGP pròpia. Per això és preceptiva la visita a la Fira de Nadal de Xixona, on els productors locals hi venen els millors torrons sense intermediaris. Podeu aprofitar per fer La Ruta del Torró de Xixona i visitar algunes de les grans fàbriques de torrons i alguns dels petits obradors artesans. Enguany la Fira de Nadal, de la qual se’n celebra la 14a edició, va ser inaugurada pel president valencià Ximo Puig i durarà fins aquest dijous 8 de desembre.
–La Vila de Nadal del Barcarès: El Barcarès és un pmunicipi nord-català de la comarca del Rosselló. Segurament haureu vist per Instagram unes bucòliques fotografies en un poble de conte de fades, amb avets, llums, construccions de fusta, pistes de gel, bars i atraccions, tot a tocar del mar mediterrani: aquesta mena de parc temàtic del Nadal és La Vila de Nadal del Barcarès. Un indret on anar a passar el dia per impregnar-se de l’esperit nadalenc i, sobretot, fer moltes fotografies per penjar a les xarxes socials. Porta obert des del 25 de novembre i tancarà el 8 de gener.
–La Fira de Santa Llúcia de Barcelona: tota una institució, és patrimoni històric del Nadal català. Porta celebrant-se des de l’any 1786. És a dir, que aquest any porta 236 edicions. Ubicada just davant de la Catedral de Barcelona, és l’indret ideal per comprar-hi figuretes del pessebre, tions i arbres de Nadal. 160 de parades estan dedicades a la venda d’aquests productes nadalencs. A més, en una de les puntes de la fira hi ha 30 parades més dedicades a la venda d’artesania de tot tipus: ceràmica, bijuteria, pell, etc. Sempre ve de gust passejar per la Fira de Santa Llúcia per perdre’s, després, pels carrers estrets del barri gòtic, anar de compres al Portal de l’Àngel o anar a prendre una xocolata calenta al carrer de Petritxol. Oberta del 25 de novembre al 23 de desembre.
-Fira de l’Avet d’Espinelves: A la zona on es troben el Montseny i les Guilleries es cultiven la majoria dels arbres de Nadal naturals que es venen a la Península Ibèrica. El poble d’Espinelves es troba just en aquest indret i ofereix, cada any, una fira on es poden trobar els seus típics avets. Juntament amb aquest producte local, la Fira de l’Avet ofereix tot tipus d’objectes nadalencs, així com embotits, formatges, coques, torrons i artesania. Essent un petit poble de postal d’església romànica i cases de pedra, el visitant sembla trobar-se dins d’un pessebre. Aquest any la Fira de l’Avet celebra la seva 41a edició entre els dies 3 i 11 de desembre.
-Mercat de Nadal d’Andorra la Vella: La capital d’Andorra és un escenari especialment idoni per a una fira de Nadal, essent una ciutat de muntanya amb un munt d’experiències per oferir. A la plaça del Poble, a tocar de l’església de Sant Esteve i del nucli antic de la ciutat, s’hi fa el Mercat de Nadal que obre les tardes de dijous i divendres i tot el dia durant els caps de setmana i festius. El calendari del Mercat de Nadal va del 25 de novembre al 31 de desembre. L’oficina de correus màgica, la pista de patinatge, el tió i els tallers infantils acompanyen les paradetes de fusta amb tot tipus de productes nadalencs, joguines i artesania.