Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024
Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024

Mercè Casademunt Viader ” l’orgull de seguir els passos de les tres generacions precedents i la il·lusió de poder deixar el llegat a les generacions futures.”

|

- Publicitat -

 

Publicitat

” El Cacaolat va néixer l’any 1931 amb la idea original de Joan Viader Roger després d’haver degustat a Hungria en una fira internacional un refresc de llet i cacau.”

Cafè amb llet, suïs, mel i mató, Cacaolat, són alguns dels productes que podeu demanar si aneu a la Granja M Viader, situat al carrer Xuclà de Barcelona.

L ’establiment fundat  l’any 1870, celebra aquest any el seu 150é aniversari.

Hem parlat amb Mercè Casademunt Viader, i això és el que ens ha dit.

 

-On i com va néixer el Cacaolat?

El Cacaolat va néixer l’any 1931 amb la idea original de Joan Viader Roger després d’haver degustat a Hungria en una fira internacional un refresc de llet i cacau.

 

-Com va néixer el logo del Cacaolat ?

Doncs la veritat és que aquesta història no la conec gaire. Sé que va sortir a partir de les idees de l’equip de dissenyadors gràfics que des de l’inici es van encarregar de la publicitat del Cacaolat.

 

– Com veus el futur de l’establiment ? us fa por ?

Tot i que costa molt tirar endavant i hem notat la crisi i el canvi que ha patit el centre de la ciutat amb el turisme tenim una cinquena generació amb ganes de tirar endavant el negoci. Per sort, a més, creiem que el nostre negoci es prou estimat per la gent de la ciutat i esperem que mai deixi de necessitar una bona tassa de xocolata calenta o qualsevol altre producte dels que podem oferir.

 

– Aquest any es compleix el 150é aniversari de la Granja Viader, ja sabeu com ho celebrareu? fareu alguna cosa especial per als clients ? ens podries donar alguna primícia al respecte?

Portem uns mesos organitzant la celebració, i evidentment, amb qui ho volem celebrar més és amb les diferents generacions de clientela que ens ha estat fidel durant tots aquests anys. Volem fer algun petit canvi, però preferim mantenir el factor sorpresa fins més endavant.

 

– Com afecta la crisi a l’establiment ?

Ja sigui per la crisi o per l’ambient del centre de la ciutat, hem notat que molts barcelonins i barcelonines que abans baixaven a la Rambla per comprar a la Boqueria i al nostre establiment ja no ho fan.

 

– Quin és el vostre plat estrella ? quin us demanen més?

El suïs, sense dubte. Per acompanyar-lo, els xurros s’han imposat i guanyen per golejada, tot i que nosaltres recomanaríem fer-ho amb una ensaïmada o uns melindros de tota la vida.

 

– Durant aquests 150 anys quins personatges il·lustres han visitat la Viader?

Des de Pablo Picasso, Mossèn Cinto passant per Àngel Guimerà. Actualment també ens visiten actors i actrius de casa nostre que treballen als teatres del barri.

 

– Quina és la millor hora per a venir a la Granja Viader i no trobar cues ?

Els matins són sempre més tranquils. Les cues són sobretot els divendres i dissabtes a la tarda.

 

– De quins països us visiten amb mes freqüència ?

Buf! Aquests últims temps ha augmentat molt el turisme asiàtic. Però a la granja ens ve a visitar gent de tot el mon, alguna bé expressament a partir del què ha llegit en alguna guia o a vist en algun reportatge de la televisió del seu país.

 

– Quina és l’anècdota més curiosa que us ha passat ?

Pots imaginar que en 150 anys ens n’han passat moltes, d’anècdotes! Per dir-te’n una, relacionada amb famosos, abans t’he dit que Pablo Picasso era client nostre, oi? Doncs la veritat és que ho vam saber a través d’un article que va escriure la seva filla Paloma en una revista francesa (Glamour) on explicava que el seu pare havia vingut a la Granja Viader quan vivia a Barcelona.

 

-De quina manera us afecta la situació entre Catalunya i Espanya ?

En cap moment hem tingut la sensació que això ens afecti, ni per la gent que treballem aquí ni per la nostra clientela. Creiem que la llibertat d’expressió és un dret, i a casa nostra tothom ho pot fer lliurement, sempre amb respecte.

Si que és cert que en dies de mobilitzacions a la ciutat ens ha baixat molt la feina.

 

– Podríem qualificar el Cacaolat com a bé in-material de Catalunya?

Per descomptat. No hi ha cap català o catalana que no conegui i “estimi” el Cacaolat!

 

-És el Cacaolat una beguda independentista ?

En aquests moments no és una empresa que tingui a veure directamament amb la nostra família, per tant, no puc saber la ideologia del Cacaolat.

 

– Per a Mercè Casademunt Viader la Granja Viader és…?

L’orgull de seguir els passos de les tres generacions precedents i la il·lusió de poder deixar el llegat a les generacions futures.

També representa una part indissociable del barri i de la ciutat en els quals em sento arrelada

Fotografia cedida per : Mercè Casademunt Viader.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut