Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Vilaret replica que ERC va crear un equip tècnic perquè Junqueras “pogués continuar liderant el partit des de la presó”

La responsable de lluita antirepressiva diu que va fer d'"enllaç" entre l’expresident del partit i Marta Rovira

|

- Publicitat -

La vicesecretària de Lluita Antirepressiva d’ERC, Marta Vilaret, ha replicat aquest dilluns que el partit va crear un “equip tècnic” perquè Oriol Junqueras “pogués continuar liderant el partit des de la presó”. Així ho ha assegurat en un comunicat a X, després de les declaracions de l’expresident de la formació assegurant que se’l va apartar de la presa de decisions mentre estava privat de llibertat. En el seu escrit de resposta, Vilaret ha assegurat que aquest equip es va crear per “garantir” i “evitar escapçar els lideratges” d’Esquerra per la repressió, que va haver-hi “visites regulars i molt freqüents tant a la presó i l’exili” i que ella mateixa va fer d'”enllaç” entre Junqueras i Rovira.

Publicitat

Vilaret ha justificat el seu comunicat per negar que s’hagués “aïllat políticament” Junqueras mentre era a la presó o que no hagués disposat d’un advocat des del primer dia. En aquest sentit, ha subratllat “l’esforç antirepressiu ingent” d’ERC “tant per a garantir que ell pogués exercir de president amb tots els efectes des de la presó, com per acompanyar, humana, política i econòmicament a tots els presos, exiliats i acusats i les seves famílies”.

La vicesecretària d’ERC ha respost que tant Junqueras com la resta d’encausats del partit “han disposat d’advocats des del primer dia”, tant expert en l’àmbit penal com en el penitenciari, civil, administratiu o dret internacional. També subratlla que Marta Rovira es va donar d’alta d’exercent al Col·legi d’Advocats “per poder entrar a la presó i mantenir el contacte directe amb ell”.

Vilaret ha assenyalat que, un cop Rovira va marxar a l’exili a Suïssa el març de 2018, “el partit es va conjurar per evitar que la repressió escapci els seus lideratges i per buscar noves fórmules d’organització que permetin que tant el president com la secretària general puguin comunicar-se i continuar al capdavant”. En aquest context, ha dit que es va crear “un equip tècnic antirepressiu” i que l’advocada Estefania Torrente estava “en contacte permanent” amb Junqueras.

Et pot interessar  La secció local d'ERC a Lleida demana investigar Marta Rovira per l'estructura B

“Va permetre que d’alguna manera es trenquessin els murs de la presó, garantint la comunicació bidireccional amb la resta de la direcció, amb quadres i militants i amb membres destacats de la societat catalana”, ha afirmat Vilaret, que ha afegit: “Tot perquè l’Oriol Junqueras pogués continuar liderant el partit des de la presó, malgrat les limitacions evidents”.

Marta Vilaret ha explicat que el setembre del 2018 ella mateixa va entrar a la direcció d’ERC “amb les funcions específiques de fer d’enllaç entre Oriol Junqueras i Marta Rovira”, i que ho va fer fins al juny del 2021, que els presos van ser indultats i van sortir de la presó.

“Esquerra Republicana ha dedicat una quantitat ingent de recursos econòmics i humans a combatre la repressió”, ha conclòs la dirigent republicana.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut