Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

VIDEO | L’ultradretà Gabriel Le Senne arrenca i estripa una foto de víctimes del franquisme en plena sessió del Parlament balear

L'extrema dreta de Vox demostra així una vegada més la seva fal·lera pel franquisme

|

- Publicitat -

La formació d’extrema dreta de Vox demostra una vegada a quin bàndol està. El president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, no va poder contenir la fúria davant les fotografies de víctimes del franquisme que dues diputades socialistes duien enganxades als seus ordinadors, i va arrancar-les i estripar-les davant la mirada atònita de tothom. Le Senne és president del Parlament balear arran de les eleccions del 28-M, gràcies a un pacte amb el PP de Marga Prohens.

Publicitat

Els fets van tenir la tarda del passat dimarts, en ple debat de la cambra per derogar la llei de memòria a proposta del partit d’ultradreta i de Vox. La diputada del PSIB Mercedes Garrido havia enganxat tres retrats de tres víctimes de la dictadura franquista a la tapa de l’ordinador, entre elles la d’Aurora Picornell, de manera que estant obert aquestes es veien perfectament. La també diputada socialista i membre de la Mesa Pilar Costa també duia una fotografia d’una víctima afusellada per la dictadura al seu ordinador.

En un moment del debat, Le Senne insta Garrido a retirar les imatges al·legant que “s’ha de preservar la neutralitat de la Mesa”, ordre a la qual la diputada socialista respon preguntant en base a quin article ho reclama. Després d’un estira-i-arronsa en el qual Le Senne no és capaç de citar el suposat article que li demana la diputada socialista, l’ultradretà s’afarta i fa servir la seva autoritat per a ordenar-li explícitament la retirada dels retrats, a més d’amenaçar-la de ser expulsada de la sala.

Garrido, en canvi, respon assenyalant que els retrats “estan aquí com a acte de reparació de dones assassinades per botxins franquistes i falangistes. És un acte de justícia i reparació”. És durant aquesta resposta quan Gabriel Le Senne, a banda d’haver interromput la diputada socialista, s’afarta del tot i estira la mà per baixar la pantalla de l’ordinador.

Et pot interessar  Vox fica cullerada i demana que no s’amnistiï als investigats pel Tsunami o que l’AN presenti una prejudicial al TJUE

Garrido li recrimina que no pot tocar els seus objectes de feina, i l’ultradretà Le Senne respon arrancant i estripant la fotografia de les víctimes afusellades per la dictadura franquista. El gest del president del Parlament balear va anar acompanyat de l’expulsió de Mercedes Garrido, així com de la també diputada socialista Pilar Costa, que també havia exhibit fotografies de les víctimes del franquisme.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut