Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

VIDEO | Centenars de persones exigeixen la dimissió de Le Senne a les portes del Parlament balear

Els i les manifestants exhibeixen retrats de les víctimes afusellades pel franquisme mentre insten a fer fora els feixistes de les institucions

|

- Publicitat -

La convocatòria de l’entitat memorialista Memòria de Mallorca de concentrar-se davant el Parlament balear per a exigir la dimissió del seu president, Gabriel Le Senne, ha estat tot un èxit. Desenes de persones s’han plantat davant la porta de la cambra balear duent fotografies de les persones afusellades per la dictadura franquista a l’illa de Mallorca, entre elles el retrat d’Aurora Picornell, el mateix que Le Senne va estripar sense miraments en plena sessió parlamentària, en un acte on va exhibir sense pudor el franquista que du a dins. 

Publicitat

L’acte de violència perpetrat per Le Senne va desencadenar la indignació dels ciutadans de Mallorca. Prop de 400 persones s’han concentrat davant el Parlament clamant a favor de la Llei de Memòria i exigint la dimissió de l’ultradretà. La concentració ha reunit entitats de tota mena, com per exemple Alernativa Docent , de partits polítics com ara MÉS per Mallorca o l’Esquerra Independentista de Mallorca, així com ciutadans i ciutadanes de l’illa. Paral·lelament, dins el Parlament, els i les diputades de MÉS s’han aixecat i han marxat de l’hemicicle, però deixant a les seves respectives cadires els retrats d’algunes de les víctimes de la dictadura.

Et pot interessar  [Efemèride] 1937: El feixisme afusella la militant comunista i feminista Aurora Picornell a Manacor

Le Senne va exhibir el franquista que du a dins en plena sessió parlamentària

El passat dimarts, mentre el ple del Parlament balear debatia sobre la supressió de la Llei de Memòria, proposta que va fer l’extrema dreta de Vox amb l’aval del PP, dues diputades socialistes van exhibir els retrats de les Roges del Molinar, activistes comunistes i feministes afusellades per la dictadura franquista. Les diputades socialistes pretenien dur a terme un acte de reparació i justícia, així com mostrar el rostre de les dones assassinades pel totalitarisme.

Tanmateix, el president del Parlament, Gabriel Le Senne, va exigir que retiressin els retrats “per tal de mantenir la neutralitat de la cambra”. Davant la negativa de les diputades, que exigien saber en base a quin article es feia aquesta exigència, l’ultradretà de Le Senne va optar per abaixar l’ordinador d’una d’elles de males maneres. Posteriorment, va estripar i arrancar el retrat d’Aurora Picornell que duia enganxat a la tapa.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut