Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 08 de setembre del 2024
Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 08 de setembre del 2024

Turull condiciona el suport de Junts al PSOE a l’aplicació de la llei d’amnistia

Critica que Rovira parli de "refer ponts entre l'independentisme" i pregunta si Illa defensarà la fi de l'espoli fiscal, o bé un "finançament còmode" per al PSOE

|

- Publicitat -

A Junts per Catalunya estan farts dels jocs del PSOE, especialment després de la persecució contra Puigdemont i que es confirmés l’ensarronada que els socialistes havien fet a ERC amb el finançament singular, motiu pel qual s’han plantat i avisen que el seu suport al Govern espanyol no serà gratuït. El secretari general de la formació, Jordi Turull, que ahir ja va reiterar que el bloc de Junts és Catalunya, ha condicionat el suport del seu partit al PSOE al fet que aquest batalli per aplicar l’amnistia com pertoca, especialment a líders independentistes com Carles Puigdemont. D’altra banda, Turull també s’ha preguntat si Illa defensarà la fi de l’espoli fiscal, o bé un “finançament còmode” per al PSOE.

Publicitat

El dirigent de Junts, que aquest matí ha estat entrevistat a TV3, ha insistit a condicionar el suport de Junts al president espanyol, Pedro Sánchez, al fet que la Fiscalia es querelli contra el Suprem per l’amnistia, la qual el tribunal es nega a aplicar als polítics independentistes, en el que és un gran exercici de prevaricació. Turull ha criticat que el Govern espanyol no estigui fent prou per exigir l’aplicació de la llei d’amnistia, tenint en compte que de les 100 persones aproximadament a qui ha beneficiat, més de la meitat són policies investigats per brutalitat policial i agressions durant l’1-O. Per contra, hi ha prop de 1.000 persones simpatitzants del moviment independentista que han estat o encara estan sent represaliades per la justícia.

Així, Turull ha subratllat que l’executiu espanyol hauria de fer més per exigir que l’aplicació de la llei sigui més completa del que ho és ara i que, en concret, s’apliqui immediatament a Carles Puigdemont. En aquest sentit, Turull espera que l’expresident del Govern pugui assistir presencialment al congrés de Junts a Calella, el mes que ve, i que Puigdemont torni a Catalunya ja de manera definitiva. Per això, però, cal que la Moncloa sigui més exigent a l’hora d’aplicar l’amnistia. Junts pretén exigir-ho a la propera reunió amb el PSOE, en el marc de la taula de negociació amb mediació internacional prevista per aquest setembre a Suïssa. “La Fiscalia ha d’actuar”, ha reclamat Turull.

Et pot interessar  Junts avança el seu congrés a la tardor per intentar bastir una "gran alternativa"

Retrets a Marta Rovira

D’altra banda, el secretari general de Junts ha criticat que la seva homòloga a ERC, Marta Rovira, parli de refer ponts entre l’independentisme després de “donar el duro i la clau” a qui ha “combatut l’independentisme”, en referència al PSC. Turull ha afegit que ERC no pot pretendre recuperar la confiança si “ha canviat de riu”, en al·lusions al suport republicà per investir Salvador Illa president del Govern: “Han fet que qui ha combatut l’independentisme campi com vulgui per les màximes institucions de Catalunya. No poden pretendre que anem amb confeti i cava a celebrar-ho”, ha advertit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut