Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

Tres de cada quatre catalans volen que el català sigui oficial a la UE, segons el CEO

El suport també és majoritari entre els qui tenen el castellà com a llengua pròpia

|

- Publicitat -

Tres de cada quatre catalans, un 73%, estan d’acord o molt d’acord amb l’oficialitat del català a la Unió Europea, segons l’enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). L’enquesta es va realitzar entre el 12 de març i el 19 de maig, abans de les eleccions europees del 9 de juny. Concretament, un 39% dels enquestats manifesta que hi està molt d’acord i un 34% diu que hi està d’acord. En canvi, un 26% s’hi oposa: el 18% hi està en desacord i el 8% hi està molt en desacord. El suport també és majoritari, però menor, entre els qui tenen el castellà com a llengua pròpia: el 61% es mostra favorable i un 38% s’hi oposa.

Publicitat

Gairebé la totalitat de les persones simpatitzants de la CUP, de Junts, d’ERC i de Comuns-Sumar està molt d’acord i d’acord amb què el català sigui llengua oficial a la UE. En el cas de les persones simpatitzants del PSC, el suport també és majoritari: un 73% es posiciona a favor. Per contra, entre les persones simpatitzants del PP i de VOX hi ha un 70% d’oposició a l’oficialitat del català a la Unió Europea.

Així mateix, el 78% de les persones entrevistades creu que Catalunya ha de tenir veu pròpia davant les institucions europees en els temes en què té competències.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua demana al govern espanyol que negociï a la UE perquè s’accepti l’oficialitat del català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut