Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024

Rull promet a Wagensberg garantir el dret a vot dels diputats exiliats

Wagensberg, per la seva banda, considera un "èxit" que es mantingui una Mesa "antirepressiva" al Parlament

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Josep Rull, s’ha reunit durant una hora a Ginebra amb el diputat d’ERC Ruben Wagensberg i li ha traslladat el seu compromís de garantir el dret a vot dels diputats exiliats, per tant, que es continuï comptabilitzant. Per la seva banda, Wagensberg ha considerat un “èxit” que es mantingui una Mesa “antirepressiva” al Parlament. La reunió forma part de la ronda de trobades del president del Parlament amb els diputats a l’exili. Aprofitant que és a Ginebra també té previst veure’s amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a l’exili des de fa més de 6 anys, a més del membre de la direcció d’Òmnium, Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l’escriptor Josep Campmajor.

Publicitat

Rull ha refermat a Wagensberg el seu “suport i compromís” de fer “el que sigui necessari” per garantir que els diputats puguin exercir amb plenitud els seus dret “especialment el dret a vot”. De fet, segons va explicar el mateix Rull dilluns en una entrevista a RTVE, ja ha demanat criteri a la secretaria general del Parlament sobre una eventual modificació del reglament per buscar la “màxima cobertura jurídica” davant les sentències judicials sobre aquesta qüestió.

Per a Wagensberg, la reforma del reglament oberta per ERC i la CUP la legislatura passada és una de les opcions a explorar. Durant la trobada, Wagensberg, que fins ara havia exercit de secretari quart de la Mesa del Parlament, ha celebrat que l’independentisme tingui garantida la majoria a l’òrgan de la cambra catalana.

Rull i Wagensberg també han analitzat la situació política catalana actual, així com la “defensa dels drets humans i les llibertats” que el diputat d’ERC fa des de Ginebra.

Et pot interessar  Rull ja ho té "tot preparat" per demanar l'amnistia i "esborrar els antecedents penals"

Aquest dijous Rull ja es va reunir amb el diputat de Junts Carles Puigdemont a Brussel·les. I diumenge Rull té previst viatjar fins a Prats de Molló per tancar la ronda amb el diputat de Junts Lluís Puig.

Aquest matí, el president del Parlament també ha visitat la delegació del Govern a Suïssa i s’ha reunit amb el delegat, Gabriel Boichat. En la trobada han parlat dels projectes en drets humans, ambientals i salut, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut