Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

Rull mostra la seva “preocupació” a Illa per l’informe dels Mossos sobre el dispositiu per detenir Puigdemont

Obre la porta a una possible intervenció telemàtica de Puigdemont als plens del Parlament

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Josep Rull, ha enviat una carta aquest dimecres al president de la Generalitat, Salvador Illa. Al text, Rull mostra la seva “preocupació i perplexitat” per l’informe dels Mossos sobre el dispositiu per detenir Carles Puigdemont, el 8 d’agost, en el marc de la investidura del propi candidat socialista. Així ho ha explicat Rull aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio. D’altra banda, també ha anunciat que deixarà el càrrec de president del Consell Nacional de Junts en el congrés que el partit celebrarà entre el 25 i el 27 d’octubre i que, per tant, no es presentarà a la reelecció. Ha argumentat que ho fa per “respecte” a la institució del Parlament.

Publicitat

Rull ha demanat explicacions per carta a Illa, sobre l’informe dels Mossos en relació al dispositiu que havia de detenir Puigdemont, el 8 d’agost. El president del Parlament ha argumentat que el cos policial va demanar realitzar fins a tres escorcolls, fet “no gens habitual”, i que per això ell va preguntar si era per garantir la seguretat o bé si els Mossos exercirien amb funcions de policia judicial amb la pretensió de detenir algun diputat.

En aquest cas Rull diu que s’hi hauria negat “rotundament”, però els Mossos van afirmar, per escrit, que no tenien com a objectiu “detenir ningú” ni actuar com a policia judicial, sinó garantir la seguretat dels diputats. “És en aquest cas que els deixo entrar”, ha afegit Rull.

Però el que provoca la “perplexitat” del president de la cambra és l’informe posterior. “Té elements on em poso seriós”, ha relatat avui. El president parlamentari ha detallat que els Mossos entren a qüestionar la professionalitat dels funcionaris de la cambra, una “línia vermella” que Rull no està “disposat” que es “transgredeixi”.

Et pot interessar  Comín, contundent contra Interior: l'acusa de "col·laborar amb el cop d'estat" del Tribunal Suprem per a detenir Puigdemont

“El rigor i la solvència dels funcionaris per mi no pot ser sotmesa a cap mena de valoració, menys en un informe policial”, ha afegit. A més, Rull ha constatat que l’informe també entra en valoracions “inacceptables” en un document policial d’aquest tipus, sobre què volen fer els partits, en referència a la “voluntat de Junts d’evitar que ERC pogués votar el president”. “Això en un informe policial no hi ha d’entrar de cap de les maneres”, ha continuat.

D’altra banda, Rull també ha obert la porta a una possible intervenció telemàtica de Puigdemont als plens del Parlament. El president de la cambra ha recordat que Lluís Puig ja ho va fer durant les comissions de Cultura de la legislatura passada: “Al ple no ho hem provat, però és una via que no es pot descartar”. Així mateix, Rull ha constatat que la llei no obliga la figura d’un cap de l’oposició.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut