Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024

Rovira i Junqueras discrepen sobre si el debat intern a ERC s’ha de fer públicament a través d’un manifest

L'expresident del partit defensa que "els draps, siguin nets o bruts, millor rentar-los a casa", però Rovira és partidària d'un procés obert

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’expresident del partit, Oriol Junqueras, discrepen sobre si el debat intern s’ha de fer públicament a través d’un manifest com el que en les últimes hores han signat més de 740 militants per demanar una renovació de la cúpula. “Els draps, siguin nets o bruts, millor rentar-los i estendre’ls dins de casa”, ha dit Junqueras en una entrevista a RAC1. En canvi, Rovira s’ha mostrat partidària que es facin públics manifestos. “Ja que tothom en parla a fora, està molt bé que ho facin també els militants i que ho facin de forma positiva”, ha afegit. A més, segons Rovira, el manifest no va en contra de “ningú” perquè no parla de noms.

Publicitat

L’expresident d’ERC ha defensat que els debats interns s’han de fer als òrgans del partit i ha assenyalat que al Congrés Nacional és on s’han de tractar aquestes qüestions. Junqueras ha assegurat que comparteix “pràcticament tot” el contingut del manifest que demana una renovació de la cúpula del partit. Segons ha dit, ell també vol un “projecte coral, plural i tranversal”. Preguntat per si s’ha sentit al·ludit pel manifest, ha respost que tots els mitjans de comunicació sense excepció ho han interpretat així i que “és possible que en part sigui així”.

Sobre Rovira, ha dit que és amiga seva, que se l’estima molt i que se sent “molt orgullós” de la feina que ha fet. I pel que fa a la possibilitat que sigui candidat a la presidència de la Generalitat, Junqueras ha donat per fet que fins d’aquí uns anys no se li aixecarà la inhabilitació tot i l’amnistia.

Et pot interessar  ERC planta cara al Constitucional: acceptarà els vots telemàtics de Puigdemont, Wagensberg i Puig

Per la seva banda, la secretària general del partit ha explicat que diumenge va tenir coneixement del manifest i que va creure que no el podia aturar. “Em va semblar que era propositiu”, ha afegit per després avalar que una organització que necessita repensar-se es pugui reivindicar “en positiu” davant el que estan dient els altres.

No es tracta, segons Rovira, de “confrontar persones” i, per això, el manifest no posa el nom de cap persona. La dirigent del partit considera que el text és assumible per qualsevol militant d’ERC i s’ha mostrat a favor que el partit es “modernitzi”. “M’agrada molt que es demani que es tracti millor la base, l’horitzontalitat”, ha reflexionat Rovira.

Preguntada per si li agradaria que Junqueras fos candidat a la Generalitat, la secretària general ha respost que “tan de bo” perquè voldria dir que l’amnistia ha tingut efecte.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut