Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

PSC i ERC obren negociacions per la investidura

Els republicans han obert converses al·legant que és la seva "responsabilitat", i acusen tant el PSC com Junts d'"irresponsables" per no presentar-se al debat d'investidura

|

- Publicitat -

Arrenquen els motors per tal d’assolir una majoria de cara el ple d’investidura previst pel pròxim 25 de juny, malgrat que el principal candidat, el socialista Salvador Illa, ja ha demanat més temps per tal de negociar-la amb ERC i Comuns Sumar. De fet, després que el PSC s’hagi reunit amb el president del Parlament, Josep Rull, la delegació socialista i la delegació negociadora d’ERC s’han trobat per tal d’encetar les converses i les negociacions, ja que els socialistes necessiten el suport dels republicans. No obstant això, des d’ERC al·leguen que l’inici de les converses es deu al sentit de “responsabilitat”, i assenyalen precisament la “irresponsabilitat” tant del PSC com de Junts per no sotmetre’s a la investidura. 

Publicitat

Les delegacions negociadores de PSC i ERC han engegat aquest dimarts les converses per a la hipotètica investidura del socialista Salvador Illa que, de moment, és l’únic que té els suports encaminats, ja que només requereix els vots d’ERC i els Comuns Sumar. La candidatura de Carles Puigdemont, tanmateix, necessita que el PSC s’abstingui per tal de tirar endavant, acció que Illa ha descartat rotundament. Malgrat que les delegacions d’ambdós partits s’han reunit, cap d’elles ha donat detalls sobre el contingut de les converses, però sí que han detallat tan bon punt la trobada ha conclòs que tots dos equips s’han instat a continuar negociant.

La que sí ha abordat les converses mantingudes amb el PSC ha estat la portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que ha explicat que els republicans han iniciat les primeres reunions amb diverses formacions perquè és la seva “responsabilitat”. Sobre les línies de negociació, la republicana ha repetit que cal una “resolució democràtica del conflicte”, “avançant” cap al referèndum. També ha apuntat al nou sistema de finançament, de la defensa de la llengua catalana i de polítiques socials.

Et pot interessar  Albiach reclama evitar "tacticismes" i avisa Illa que "s'hi ha d'esforçar i ser proactiu"

D’altra banda, Vilalta, s’ha mostrat contundent contra els dos grans partits que es disputen la investidura, el PSC i Junts. La republicana ha acusat tots dos de ser uns “irresponsables”, i ha apuntat que considera que és “inconcebible” que els dos partits amb més diputats al Parlament no es presentin al debat d’investidura la setmana vinent. Vilalta ha animat els dos candidats a “atrevir-se” a presentar-se al debat  i que “assumeixin el lideratge” igual que va fer Pere Aragonès en la darrera legislatura, quan va anar al primer debat d’investidura sense tenir encara els suports necessaris.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut