Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Nova Esquerra proposa Xavier Godàs a la presidència d’ERC

La candidatura que té l'aval de Marta Rovira incorpora també l'exdiputada Alba Camps com a candidata a la secretaria general

|

- Publicitat -

La candidatura de Nova Esquerra Nacional, la secció ‘rovirista’ d’ERC, ha donat a conèixer els noms que encapçalaran la llista que es disputarà el pròxim 30 de novembre la presidència d’ERC juntament amb les altres tres candidatures existents. El cap de llista de Nova Esquerra Nacional és Xavier Godàs, exalcalde de Vilassar de Dalt, i que farà tàndem amb l’exdiputada republicana Alba Camps, que es presenta com a secretària general.

Publicitat

La llista que compta amb l’aval de Marta Rovira de cara el congrés nacional d’ERC del pròxim 30 de novembre també incorpora la portaveu al Congrés, Teresa Jordà, com a vicepresidenta de Cohesió Interna; i la vicepresidenta de la Mesa, Raquel Sans, com a vicepresidenta d’Afers Institucionals i portaveu del partit. De la secretaria general en penjarien 4 secretaries adjuntes: coordinació interna, municipalisme, estratègia política i comunicació.

Xavier Godàs, sociòleg de formació i exalcalde de Vilassar de Dalt, així com exdirector general d’Acció Cívica durant el Govern de Pere Aragonès, ha explicat que “l’objectiu fonamental és enfortir Esquerra Republicana de Catalunya“, i que “la direcció que es proposa estarà centrada en aquest punt fonamental”. En la seva primera intervenció com a candidat, ha defensat ERC com un “partit fort que és pal de paller d’un àmbit ampli i per reorganitzar: tota la gent de progrés, sobiranista i independentista d’aquest país”, incloent-hi també “tota aquella gent que sap que en aquest ‘mentrestant’ als objectius finalistes hi ha d’haver un partit […] capaç de generar prosperitat per a tothom”.

“Això pot semblar una declaració genèrica, però es concreta en la capacitat d’articular aliances, relacions, noves línies de treball sent generosos per a ampliar aquest espai polític que permeti ser una alternativa clara, competitiva, potent i eficaç de govern”, ha expressat. Amb tot, Godàs també ha reivindicat la independència d’ERC davant d’altres espais polítics: “Aquest partit no demana permís, ni al centre-dreta català, per molt independentista que sigui, ni a l’esquerra sucursalista espanyola, per molt que ara tingui espais de poder important. No demanarem permís ni als uns ni als altres”.

Et pot interessar  Sense avançament: l'informe jurídic avala la data del congrés d'ERC fixada pel 30 de novembre

La candidatura, que va néixer com un grup de militants que advocaven per una renovació integral, vol reestructurar l’organigrama de l’executiva, amb una coralitat i feminització dels lideratges, i fomentar el treball en equips. A la vegada, aposta per “defugir personalismes” i dur a terme una transició “tranquil·la i respectuosa” amb el llegat dels darrers dirigents, però amb “noves maneres de fer” i aportant “aire fresc”, així com una “estratègia renovada”. L’objectiu final, tal com va expressar la candidatura des de l’inici, és tornar a impulsar ERC i que torni a ser una eina “necessària i útil” per a la ciutadania.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut