Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Nou incompliment del PSOE: l’Estat no traspassarà a la Generalitat les competències en immmigració

Junts va facilitar l'aprovació dels decrets anticrisi del Gobierno perquè havia acordat amb el PSOE la "delegació integral de les competències en immigració"

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que l’Estat no transferirà a la Generalitat competències de control de la immigració, tot i que no ha fet referència a possibles delegacions en aquest camp. En un esmorzar informatiu on ha estat preguntat per l’acord amb Junts per a una gestió integral de la immigració per part de la Generalitat, ha afirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ja va incidir en que “les competències de control de fronteres i d’immigració són una competència exclusiva de l’Estat i del govern, i no són susceptibles de ser transferides”. Amb tot, PSOE i Junts avancen en l’elaboració d’una proposició de llei conjunta per a les transferències, segons apunta ‘El Periódico’.

Publicitat

El debat sobre la transferència de les competències en immigració a la Generalitat parteix de l’acord que el PSOE i Junts van assolir l’11 de gener, quan Junts es va abstenir i va salvar dos decrets anticrisi de l’executiu de Pedro Sánchez a canvi de la “delegació integral de les competències en immigració i la publicació immediata de les balances fiscals”.

Quatre dies després ,el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va acotar el traspàs recordant que la política de fronteres i l’expulsió d’immigrants corresponen a l’Estat.

Aquest dijous, Marlaska ha apuntat en la mateixa direcció, i ha assenyalat que eventualment es podria traspassar la “gestió de serveis socials, o polítiques d’inclusió dels migrants”, però “el que és control de fronteres i de fluxos migratoris és una competència de l’Estat”.

Amb tot, ‘El Periódico’ apunta aquest dijous que el PSOE i Junts han mantingut múltiples reunions i comencen a encarrilar un possible acord en forma de proposició de llei. Segons aquesta informació, Junts admet que l’Estat no transferirà el control de fronteres i la capacitat de fer expulsions, però sí “la resta” de competències.

Et pot interessar  Confirmada l'ensarronada històrica del PSOE: Montero diu que l'acord amb ERC "no és ni un concert ni una reforma del finançament"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut