Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

Nogueras colla Sánchez amb el finançament singular: “Volem que es pagui als catalans el que els correspon, no el que vostès vulguin”

Acusa el PSOE i els altres grups de tractar el finançament de Catalunya "com si fos un privilegi": "És el que ens correspon"

|

- Publicitat -

La diputada i portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, s’ha mostrat contundent amb el president espanyol Pedro Sánchez després de les últimes declaracions de l’executiu espanyol rebaixant la demanda històrica d’aconseguir un finançament singular i just per a Catalunya. Nogueras ha acusat Sánchez de vincular a la hipotètica investidura del socialista Salvador Illa la promesa de pactar un nou model de finançament per a Catalunya, malgrat que aquesta promesa va fer-se i pactar-se oficialment durant la negociació de la investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat

La portaveu de Junts no ha volgut quedar-se callada i ha acusat els socialistes, així com a la resta de grups, d’abordar el finançament singular de Catalunya “com si fos un privilegi”. “No necessitem cap favor ni cap tracte especial com estan venent de manera irresponsable, perquè no és cap privilegi que se’ns pagui el que correspon“, ha reblat.

“Els ciutadans de Catalunya no demanen finançament singular, volen i necessitem un finançament just” i “volem que es pagui als catalans el que els correspon, no el que vostès vulguin, perquè els diners no són seus” ha continuat Nogueras. En aquesta línia, la diputada independentista ha advertit que els socialistes “s’haurien de preocupar una mica més de la vida de la gent, i una mica menys per les cadires, les poltrones, les enquestes i els titulars, perquè més de la meitat de la població té dificultats per arribar a final de mes, i el que fan amb els nostres diners no ha estat mai just”.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha respost Nogueras negant que el seu govern hagi vinculat la millora del finançament de Catalunya a la investidura de Salvador Illa, tot insistint que “complirà” el compromís d’investidura assolit amb ERC de “reformar el sistema de finançament i reconèixer una singularitat al poble de Catalunya”. “Això és el que he pactat amb ERC i és el compromís que compliré aquesta legislatura. Per tant, no estem parlant de la investidura d’Illa, sinó que aquesta majoria parlamentària té aquest compromís”, ha sentenciat.

Et pot interessar  El ministre Torres demana a Junts que aparqui la petició del traspàs de les competències d'immigració

Sánchez, en la seva rèplica, ha recordat a Nogueras que el PSC és la primera força a Catalunya, i que no hi ha hagut cap govern anterior que “hagi apostat tant per les comunitats autònomes” amb “més de 250.000 milions més”, 50.000 milions d’euros per a Catalunya. Amb això, ha dit, “reforcem l’estat del benestar i lluitem contra la desigualtat” i la capacitat d’estalvi de les famílies “s’ha doblat”. I pel que fa a la crítica de Nogueras respecte al fet que es vinculi el finançament a la investidura d’Illa, ha recomanat a la portaveu de Junts que “llegeixi l’acord d’investidura”, perquè “amb ERC vaig assumir el compromís de reformar el sistema de finançament i reconèixer una singularitat al poble de Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut