Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La magistrada que imputa Laura Borràs va amenaçar els Mossos beguda en un control d’alcoholèmia

|

- Publicitat -

La titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López Mejía, responsable de recollir els matussers informes de la Guardia Civil per intentar acusar Laura Borràs i que ha decidit enviar un informe perquè el Tribunal Suprem la investigui podria tenir un clar deix ideològic contra tot allò que és català.

9 d’octubre del 2008, Sabadell: Són les 3 de la matinada i Sílvia López Mejía va en cotxe cap a casa. Per mala fortuna per a ella, es topa amb un control d’alcoholèmia dels Mossos d’Esquadra. Així ho recollien diferents mitjans ara fa 11 anys.

Publicitat

“Sóc jutge de Barcelona, ​​per què no em deixa marxar?”. Així va començar la conversa entre la jutge i els agents de tràfic tal com va recollir la multa dels Mossos. Però les amenaces de Sílvia López Mejía van continuar.

Es negava a fer la prova perquè estava molt cansada i al·legava que (tot i les hores) sortia de treballar. Davant la intransigència dels Mossos, va apujar el to: “Jo per vostès em salto moltes vegades el procediment i a partir d’ara no em creuré res de les vostres històries”.

Test d’alcoholèmia positiu

Malgrat la desesperació de la jutge i els intents d’evitar fer la prova al·legant que era asmàtica, els Mossos d’Esquadra van tramitar una multa per alcoholèmia quan, a la segona bufada que va permetre mesurar la taxa d’alcoholèmia (després de 7 intents fallits) el resultat va ser positiu: de 0,48 mg/l quan el màxim permès és de 0.25mg/l.

Greus amenaces contra els agents

Llavors, segons l’informe de la multa dels agents, la jutgessa va perdre definitivament els papers. Es va dirigir de mala manera i amb to amenaçador als agents a qui va demanar que s’identifiquessin tots. Després va deixar caure improperis de l’estil “vostè sap alguna cosa de LECrim o de Codi Penal?” o “Estic desitjant que els de trànsit de Sabadell passin pel meu jutjat”.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"

Catalanofòbia en estat pur

Per acabar-ho d’adobar, va desafiar als agents dient-los: “Vull que em llegeixi una altra vegada els drets, i a més vull que ho faci en castellà, no en català!”. Els agents catalans van explicar que davant l’escena muntada per la jutge, fins i tot dues persones que van presenciar-ho tot es van oferir per declarar com a testimonis en el cas que aquest episodi arribés a més.

Una irrisòria multa

Que la justícia espanyola no és igual per a tots ja ho sabem. Però el cas de l’escàndol del control d’alcoholèmia n’és un bon exemple. La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sancionar amb una multa de 150 euros la magistrada Silvia López Mejía per l’actitud de desconsideració que va mantenir cap als Mossos d’Esquadra que la van sotmetre al control d’alcoholèmia.

Odi als Mossos?

Cal recordar que, justament, els Mossos d’Esquadra no van poder seguir fent les diligències policials durant la investigació a Laura Borràs perquè la jutge Silvia López Mejía els va retirar el cas per entregar-lo, immediatament el cas va caure sobre la seva taula, a la Guàrdia Civil.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut