Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024
Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024

Mas Guix estudia assistir al Consell de Política Fiscal i Financera per defensar la proposta del finançament singular

El Govern reitera que Catalunya necessita sortir del règim comú i rebutja negociacions multilaterals

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia en funcions, Natàlia Mas Guix, estudia assistir al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per defensar-hi la proposta del finançament singular. Així ho ha explicat la portaveu del Govern en funcions, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Així, Mas Guix està valorant si anar o no a la reunió que organitza el govern espanyol amb els representants de les autonomies, una trobada encara sense data fixada. Plaja ha reiterat que Catalunya necessita sortir del règim comú, i ha rebutjat que la Generalitat entri en negociacions multilaterals: “Això no vol dir que no vulguem anar-hi, si s’hi va és per defensar el finançament singular”, ha argumentat.

Publicitat

Plaja ha constatat que encara no es coneix la data oficial de la reunió del CPFF, de manera que encara no s’ha decidit si la Generalitat hi assistirà. “Si considerem que servirà d’alguna cosa per avançar en la reclamació del finançament singular, hi serem. S’està valorant”, ha continuat.

Els consellers d’Hisenda de 14 comunitats governades pel PP van demanar dimarts passat a la vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, la convocatòria “urgent” del CPFF per tractar la posició de l’executiu espanyol sobre el finançament autonòmic. En una carta conjunta diuen que el reglament del CPFF fixa que es pot reclamar la convocatòria immediata del ple si així ho vol una tercera part dels seus membres.

Aquell mateix dia, fonts de l’executiu espanyol apuntaven que Hisenda no té intenció de convocar el CPFF per debatre la reforma fins que el PP no plantegi una proposta pròpia. El que busca la petició dels barons populars, assegura l’executiu, és “fer soroll”.

Et pot interessar  El Govern, sobre el creixement de l'economia catalana: "El concepte de dècada perduda mereix anar a l'oblit"

Així mateix, el PP exigia ahir al govern espanyol que doni a conèixer ja la data del pròxim CPFF on es discutirà l’actualització del model de finançament de les comunitats. “No ens fiem dels tripijocs del govern”, va afirmar el portaveu popular, Borja Sémper, després de la reunió setmanal de la cúpula del partit.

Els d’Alberto Núñez Feijóo, que urgeixen l’executiu a exposar el seu model, aposten per una fórmula que compensi l’envelliment o la dispersió de la població. Des del PP lamenten també que la negociació estigui lligada a les converses de la investidura a Catalunya. “Sánchez no pot regalar els diners que no són seus ni comprar més temps a La Moncloa a compte de tots els espanyols”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut