Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Les famílies de l’escola Turó del Drac de Canet i Òmnium planten cara a la sentència del TSJC amb un recurs d’empara

El president d'Òmnium, Xavier Antich, acusa el TSJC d'"ignorar els criteris ideològics" per a "imposar el castellà a les aules"

|

- Publicitat -

Les famílies amb alumnes escolaritzats a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), juntament amb Òmnium Cultural, no s’han quedat de braços plegats davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposava una assignatura més de castellà al centre. Així, les famílies i l’entitat han presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la sentència del TSJC, amb l’objectiu d’arribar a la justícia europea.

Publicitat

El recurs d’empara arriba després que el Tribunal Suprem confirmés la sentència del TSJC el passat juliol. El president d’Òmnium, Xavier Antich, ha dit que “mantindran el pols ferm contra un tribunal de part, que ignora els criteris pedagògics i s’interposa en el poder legislatiu per imposar el castellà a les aules”.

Òmnium ha denunciat que, durant el procés judicials, les famílies han quedat “desprotegides” davant d’un tribunal que “actua com un activista contra la llengua” i que vol “eliminar” el sistema d’immersió. Xavier Antich ha alertat que “el TSJC està utilitzant casos com el de Canet per establir un precedent que pretén generalitzar a tot el sistema educatiu”.

Et pot interessar  L'ANC i Òmnium demanen una demostració de força a l'independentisme aquesta Diada
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut