Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

La CUP presenta un portal immobiliari on es recullen els pisos turístics legals i il·legals de Barcelona

Els cupaires consideren que el primer any de Collboni “ha servit per exemplificar el model de país que dibuixa el PSC”

|

- Publicitat -

La CUP ha presentat el portal web Barcelona&Barbàrie que recull els pisos, legals i il·legals, destinats a l’ús turístic a la ciutat de Barcelona. Els cupaires han explicat que aquest portal “servirà a les veïnes i a les organitzacions per entendre i denunciar la magnitud del problema que viu la ciutat”. La CUP ho ha fet públic en una roda de premsa per valorar el primer any de mandat de Jaume Collboni al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Consideren que “ha servit per exemplificar el model de país que dibuixa el PSC”. “Una Barcelona que és un parc d’atraccions, un macroprojecte sense fi, que deixa la ciutat segrestada i fa dels veïns un decorat pels més de trenta milions de visitants que rep Barcelona anualment”, diuen des de la CUP.

Publicitat

El portal Barcelona&Barbàrie recull totes les llicències turístiques concedides, situant-les al mapa de Barcelona. D’altra banda, en el cas que es coneguin pisos turístics que no hi estan recollits i, per tant, operen sense llicència, permet alertar a través del web. Des de la CUP Barcelona, proposen una normativa municipal per permetre el tancament dels habitatges d’ús turístic situats en comunitats veïnals, i posar aquests habitatges a disposició dels veïns.

La pàgina web s’ha fet pública el mateix dia que l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha plantejat no renovar les llicències dels 10.101 pisos turístics que hi ha actualment a la ciutat per tal que el novembre del 2028 passin a ser residencials. D’altra banda, ha proposat acumular la reserva del 30% d’habitatge protegit també en parcel·les de barris adjacents.

Et pot interessar  ERC reivindica el decret sobre pisos turístics que permet a Collboni no renovar llicències de pisos turístics
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut