Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

La CUP augura que Junts donarà “estabilitat” al Govern d’illa perquè “comparteixen model de país”

Estrada creu que el finançament singular no es complirà: "Deixin de vendre fum i enganyar la gent"

|

- Publicitat -

La CUP creu que l’acord per a un finançament singular a Catalunya “no es complirà”. Així ho ha augurat la diputada Laia Estrada durant la seva intervenció al Ple d’aquest dijous, des d’on ha demanat deixar “de vendre fum i enganyar a la gent”. En cas que aquesta proposta tirés endavant, Estrada ha vaticinat que tampoc “pal·liaria les urgències” de la societat catalana, ja que només hi hauria “millores tímides”. D’altra banda, la diputada ha assegurat que qui donarà estabilitat al nou Govern serà Junts i no ERC, perquè són els que “comparteixen model de país”. Per això, ha avisat al cap de l’executiu que “fer-se dir d’esquerres sense fer polítiques d’esquerra” és “un problema polític”. “Afavoreix la ultradreta”, ha sentenciat.

Publicitat

Durant la seva intervenció, Estrada ha carregat contra la trajectòria política d’alguns dels nous consellers del Govern, marcada, segons ha dit, per la defensa del “poder del sector privat”. “Parlen de serveis públics, però tenint en compte els seus precedents sabem que no serviran els interessos de la classe dels treballadors”, ha criticat.

Respecte a l’acord per a un finançament singular a Catalunya, la diputada ha assegurat que la seva formació està d’acord amb “gestionar la clau de la caixa”, però ha assumit que l’entesa entre ERC, Comuns i PSC no garantirà “la sobirania ni fiscal ni l’econòmica”. “No tindríem potestat i no podríem gestionar la manera de recaptar impostos”, ha avisat.

Estrada ha reiterat que el nou Govern “no s’enfrontarà” als problemes que Catalunya té en matèria d’habitatge, salut o educació, així com tampoc els mediambientals. “Veiem com el Govern ha ratificat el seu compromís amb l’agenda de macroprojectes”, ha continuat Estrada que ha dit que “els únics macroprojectes” que necessita Catalunya són tenir una bona xarxa ferroviària o incrementar el nombre de plaques fotovoltaiques.

Et pot interessar  El PP admet que les CCAA tenen necessitats de finançament "asimètriques" però aposta per una negociació multilateral

Els anticapitalistes també s’han referit a la situació d’emergència lingüística a Catalunya i han agraït que Illa encarregués un informe sobre la situació de la llengua. “És un gest, però ja veurem en quines línies es concreta”, ha avisat Estrada, que ha reclamat que les polítiques lingüístiques del nou Govern facin una “aposta seriosa” per la immersió i que es reguli l’aprenentatge del català “com un dret”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut