Edició 2256

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 28 de setembre del 2024
Edició 2256

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 28 de setembre del 2024

La comissió d’investigació de l’Operació Catalunya citarà Rajoy, Sáenz de Santamaría, Fernández Díaz, Mas i Junqueras

El Congrés aprovarà aquest dijous el pla de treball i els compareixents amb els vots del PSOE i els socis parlamentaris

|

- Publicitat -

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i l’exlíder del PPC Alícia Sánchez-Camacho són algunes de les 20 persones que el Congrés citarà perquè compareguin davant la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya. Així consta al llistat que el PSOE ha acordat amb els seus socis parlamentaris i que s’aprovarà juntament amb el pla de treball aquest dijous al Congrés dels Diputats. A la llista també hi són l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

Publicitat

Al llistat també hi consten l’exnúmero dos del Ministeri de l’Interior Francisco Martínez, l’excomissari Eugenio Pino, l’excap d’afers interns de la Policia Nacional Marcelino Martín Blas, l’exdirector general de la Policia Nacional Ignacio Cosidó, i l’exalt càrrec de la Policia Nacional Celestino Barroso.

També l’exconseller delegat del BPA Joan Pau Miquel, l’exmàxim accionista del BPA Higini Cierco, l’exdirector del SEPBLAC Juan Manuel Vega, els periodistes Quico Sallés i Maika Navarro i l’advocat Agustí Carles i Garau.

La comissió es reactiva aquest dijous amb l’aprovació del pla de treball i el llistat de compareixents dos anys després que s’acordés la seva creació, el setembre del 2022. La seva primera etapa, on només va comparèixer l’excomissari José Manuel Villarejo, va quedar interrompuda per la convocatòria d’eleccions generals.

Després de les eleccions es va tornar a constituir a finals de febrer del 2024, però fins ara no havia fet cap pas.

A diferència del que va passar a l’anterior legislatura, en què només s’havien acordat dos noms (Villarejo i l’accionista del BPA Higini Cierco), en aquesta ocasió el PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB i Bildu han acordat una llista de 20 noms que rebran les peticions per comparèixer.

Et pot interessar  Les comissions sobre el 17-A i l''Operació Catalunya' pactades entre Junts i el PSOE comencen a descongelar-se
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut