Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024
Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024

Junts reclama l’oficialitat del català a la UE perquè permetre’n l’ús al Parlament Europeu és “simbòlic” i “clarament insuficient”

Retreuen al govern espanyol que hagi "desaprofitat" la investidura de la Comissió Europea per a fer realitat l'acord

|

- Publicitat -

Junts considera un “objectiu d’importància simbòlica però clarament insuficient” que el català es pugui parlar al Parlament Europeu. Així ho ha defensat la formació política a través d’un comunicat després que, tal com va avançar l’ACN, el govern espanyol hagi tornat a demanar a la presidenta del Parlament Europeu (PE), Roberta Metsola, que permeti l’ús del català al Parlament Europeu. “Aconseguir la oficialitat de la llengua catalana a la UE no és una qüestió simbòlica, sinó un objectiu polític que ha de donar força a la llengua, reconèixer els seus parlants i generi incentius per al seu coneixement i aprenentatge”, defensa Junts per després afegir que és una “qüestió de voluntat política” perquè ja hi ha els “arguments jurídics”.

Publicitat

Segons Junts, parlar català al plenari del Parlament Europeu sense ser llengua oficial “tampoc aturaria la discriminació actual contra la llengua catalana en els processos per aconseguir beques o passar oposicions a les institucions europees”.

Per tot això, defensen que en el marc de la negociació de la Mesa del Congrés, Junts i PSOE van pactar l’assoliment de l’oficialitat del català i no només poder parlar-lo al Parlament Europeu. “Cal que els representants oficials de l’estat espanyol, se centrin de veritat en la tasca de les negociacions bilaterals per tal d’aconseguir la unanimitat al Consell Europeu. La resta d’estats, esperen propostes i negociacions en ferm”, defensa Junts. I retreuen al govern espanyol que hagi “desaprofitat” la investidura de la Comissió Europea. “Demostra que aquesta no ha estat en cap cas una prioritat per al govern espanyol els darrers mesos”, ha conclòs.

Et pot interessar  El missatge de Puigdemont per aquesta Diada, la setena que passa a l'exili
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut