Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Junts reclama a Illa que també es reuneixi amb Puigdemont

Borràs avisa Sánchez de cara als pressupostos: "On hi hagi incompliments hi haurà derrotes parlamentàries"

|

- Publicitat -

Laura Borràs ha reclamat al president Salvador Illa que es reuneixi amb Carles Puigdemont en el marc de la ronda de trobades que està realitzant amb expresidents. “Si està fent ronda amb presidents de la Generalitat, el 130è es diu Carles Puigdemont. No pot ser allà perquè hi ha una llei d’amnistia que no amnistia”, ha dit aquest dijous en una entrevista a TV3. La presidenta de Junts també ha enviat un avís al govern espanyol que “no poden donar els nostres vots per garantits” i que “allà on hi hagi incompliments hi haurà derrotes parlamentàries”. Un missatge que també ha volgut traslladar a les portes de la negociació dels pressupostos de l’Estat.

Publicitat

La presidenta de Junts ha respost a les crítiques pel seu ‘no’ a la regulació del lloguer de temporada, reiterant que no formen part “de cap bloc” de la política espanyola, que “ningú pot esperar cap adhesió a res”. En aquest sentit, ha retret al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, el que considera “una mirada colonitzada i absolutament espanyolíssima”.

Borràs també ha criticat la visita d’Illa al rei Felip VI al palau de la Zarzuela aquest dimecres, que ha considerat una “declaració d’intencions”. Ha contraposat que ella va anar-hi, com a presidenta del Parlament, “a parlar del discurs del 3-O i dir-li que els catalans no tenim Rei”. La presidenta de Junts també ha dit que forma part del “simbolisme” d’Illa, com haver “posat la bandera espanyola o haver tret el bust de Francesc Macià del Palau de la Generalitat”.

El congrés de Junts

Pel que fa a la posició que podria adoptar dins del partit després del congrés de Junts, Laura Borràs ha evitat pronunciar-se. “Vaig entrar en política quan m’ho va demanar el president Puigdemont. El que farà Laura Borràs és continuar treballant com ho ha fet aquests anys en les posicions que he anat ocupant”, ha dit l’avui presidenta de la formació.

Et pot interessar  La CUP afronta l'assemblea apel·lant a "conquerir les institucions": "No ens serveix un país com el que planteja Junts"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut